Crikvenički Jadran ulaže 35 milijuna kuna u obnovu hotela Esplanade

Turistička tvrtka Jadran iz Crikvenice započela je s radovima na obnovi hotela Esplanade u Crikvenici, a u rekonstrukciju planira uložiti više od 35 milijuna kuna, objavila je ta tvrtka u srijedu. 

Kako se navodi u priopćenju, nakon obnove hotel će raspolagati s 38 smještajnih jedinica te nizom dodatnih sadržaja, a bit će pozicioniran kao obiteljski odmorišni hotel visoke kategorije 4+ zvjezdica, s visoko individualiziranom uslugom za goste više platežne moći.

Prema našim projekcijama, hotel će raditi minimalno osam mjeseci godišnje, a goste ćemo privlačiti i nekim dodatnim sadržajima poput wellnessa, čime ćemo obogatiti i ponudu same destinacijeStrateškim poslovnim planom predviđeno je da hotel Esplanade bude najbolji hotel u grupaciji, a svojom veličinom smještajnih jedinica i opremom zadovoljavat će uvjete i za pet zvjezdica. Međutim, u ovom trenutku usmjereni smo stabiliziranju tržišta četiri zvjezdice, a nakon daljnjih investicija u podizanje kategorije, a time i podizanje cijele destinacije, razmotrit ćemo i opciju podizanja Esplanade na pet  zvjezdica”, izjavio je predsjednik Uprave Jadrana Dino Manestar.

Po njegovim riječima, radovi na rekonstrukciji hotela Esplanade trebali bi biti gotovi do početka lipnja iduće godine, dok je otvorenje hotela predviđeno za 1. srpnja 2017.

Hotel Esplanade nalazi se na središnjem dijelu crikveničke promenade, stari dio hotela je izgrađen 1929. godine, a novi je dio dograđen 1960. godine. Hotel je 2011. oštećen u požaru, nakon čega je u funkciji bio samo dio hotela, a započetom je rekonstrukcijom predviđena kompletna obnova, čime će se u funkciju vratiti i stari dio hotela.

Tvrtka Jadran na crikveničkoj rivijeri u vlasništvu ima osam hotela, dva auto-kampa i turističko naselje.

(Agencije)

You may also like

0 comments