Ćorić napao Most

HSP AS održao je konferenciju u Saboru o Uredu bivšeg predsjednika, u kojem je pohvalio, ali i pokudio Most zbog inicijative da se sredstva od Ureda bivšeg predsjednika RH preusmjeri na civilne invalide Domovinskog rata.

“Čestitamo koalicijskim partnerima iz Mosta za prebacivanje sredstava za ured bivšeg predsjednika, ali smatramo da je to polovično rješenje, pa će HSP poslati novi prijedlog izmjene zakona o njegovim pravima”, kazao je glavni tajnik stranke HSP AS Pero Ćorić, koji je uz to ustvrdio i kako se on često pojavljuje kao “glasnogovornik onoga što svi misle”.

“Mislimo da je ovo od strane Mosta, podnošenje amandmana, politikantski potez… Niz događanja ovih dana su bili politikantski. Od prvog smo dana bili protiv umanjivanja subvencija, pa su ih oni umanjili na svoju inicijativu, da bi ih na svoju inicijativu vratili. Ostaje nam gorak okus, nama koji smo bili dosljedni”, kazao je Pero Ćorić i ponovio da su oni prvo oduzeli pa vratili određena prava.

“Isto je bilo sa sredstvima za političke stranke. Mi smo bili za smanjenje njihovog financiranja”, navodi glavni tajnik HSP-a AS. Pojasnio je i zašto se HSP AS protivio smanjenju subvencija za prijevoz učenika. “To je za nas bila degradacija, ja dolazim sa sela i znam što je izgubiti novac za to, gotovo cijelu plaću, ako imate dvoje djece”, pojasnio je Ćorić, navodeći da će mu u Mostu možda zamjeriti što oduzimanje 600 tisuća kuna Uredu bivšeg predsjednika naziva politikantskim potezom, ali se radi o polovičnom rješenju, umjesto da se radi na prijedlogu koji je podnesen još u vrijeme kada je na vlasti bila koalicija lijevod predznaka.

“Čestitamo Mostu što je išao sa tim rješenjem, ali to je polovično rješenje”, podcrtao je. Smatraju da se treba izmijeniti članak 6. zakona koji propisuje prava bivšeg predsjednika, kako bi se onemogućilo da Mesić bude doživotni bivši predsjednik, piše N1.

“Sporan je članak 6. koji kaže da se te izmjene ne odnose na jedinog predsjednika koji to može konzumirati do kraja života, a to je Stipe Mesić”, kazao je Ivan Tepeš. Ćorić je utvrdio da su jedino zakoni koje je Mojsije donio sa Sinaja nepromjenjivi, a svi ostali, koje su donijeli ljudi jesu.

Tepeš navodi i da je rad bivšeg predsjednika Mesića u kontradiktornosti s vanjskom politikom Hrvatska, a nije zanemariv ni trošak ureda. Iza Mesićeva antifašizma u koji se zaklinje, pojašnjavaju HSP-ovci, “se krije komunizam i žal za bivšom Jugoslavijom” “On je živio iluziju da će biti šef regiona, a znamo što je region”, kazao je Ćorić, i oni ne mogu “tolerirati da on odlazi u Sjevernu Koreju” i promovira vrijednosti protiv kojih smo mi dobili izbore. Osim toga, navode, Ministarstvo vanjskih poslova nije s njim u komunikaciji.

You may also like

0 comments