Home Geopolitika CNN: Trump uvjeren u dobre odnose s Putinom

CNN: Trump uvjeren u dobre odnose s Putinom

by Energypress.net
Milijarder Donald Trump, američki predsjednički kandidat Republikanske stranke, izjavio je kako će razviti dobar odnos s ruskim liderom.
U intervjuu za CNN Donald Trump je rekao da će, ukoliko pobijedi na izborima, odnose s Vladimirom Putinom započeti u pozitivnom tonu. Komentirajući incident u kojem su ruski zrakoplovi proletjeli pored američkog razarača, Trump je rekao da bi on, da je bio na čelu države, nazvao Putina i zamolio ga da “to više ne radi”, jer je to “nepoštovanje prema našoj vojsci, zemlji i predsjedniku.” Prethodno je Trump izjavio da bi američki vojni piloti trebali rušiti ruske borbene zrakoplove koji se opasno približe američkim zrakoplovima.

Milijarder je odbio odgovoriti na pitanje je li ikad razgovarao s predsjednikom Rusije, ali je podsjetio na to da je Putin u svom govoru Trumpa nazvao “genijem”. Međutim, ruski lider to nije izjavio, već je na prošlogodišnjoj konferenciji za novinare za Trumpa rekao da je „jako živahan čovjek, bez sumnje talentiran. Nije naš posao ocjenjivati njegove zasluge.“ Trump je na to odgovorio da je „počašćen što je dobio kompliment od čovjeka koji je izuzetno poštovan i u svojoj zemlji i u inozemstvu”.

Trump je u četvrtak postao jedini republikanski predsjednički kandidat nakon što su se dva njegova posljednja protivnika – Ted Cruz i John Kasich – nakon poraza na stranačkim predizborima u Indiani povukli iz utrke  za predsjedničku nominaciju Republikanske stranke.

Related Posts