Članovi predsjedništva BIH prihvatili poziv u Srbiju

Članovi Predsjedništva BiH prihvatili su poziv srbijanskog premijera Aleksandra Vučića i vjerojatno će posjetiti Beograd idući tjedan, objavila je agencija Tanjug. Aleksandar Vučić uputio je u utorak službeni poziv predsjedajućem i članovima Predsjedništva BiH Mladenu Ivaniću, Draganu Čoviću i Bakiru Izetbegoviću da dođu u zajednički posjet Srbiji, a prve informacije iz Sarajeva bile su da se o pozivu očitovao i prihvatio ga samo predsjedajući Mladen Ivanić.

Vladin ured za suradnju s medijima priopćio je u utorak da je Vučić u pismu članovima Predsjedništva BiH istaknuo da su Srbija i BiH “čvrsto i trajno opredijeljene za to da jačaju međusobne bilateralne odnose i da sva otvorena pitanja rješavaju u neposrednom dijalogu i duhu dobrosusjedstva, a na dobrobit građana dviju zemalja”.

Srbijanski premijer u ponedjeljak je u razgovoru za RTS najavio ovaj poziv, a u utorak je na skupu u Beogradu naglasio kako je vrijeme da se prevlada težak događaj iz Potočara, te da će zato i pozvati članove Predsjedništva BiH da posjete Srbiju. “Želim i uložit ću ogromnu energiju da nastavimo raditi i surađivati, a da strasti iz prošlosti ostavljamo po strani”, citirala je Radio-televizija Srbije Vučićevu izjavu novinarima na skupu o suradnji između Srbije i Italije.

You may also like

0 comments