Cjelokupna dobit Croatia Airlinesa u zakonske rezerve

Cjelokupna dobit Croatia Airlinesa za poslovnu 2015. godinu od 13,8 milijuna kuna rasporedit će se u zakonske rezerve društva, predlaže uprava Glavnoj skupštini sazvanoj za 6. srpnja.

Među prijedlozima skupštinskih odluka je i izbor ministra pomorstva, prometa i infrastrukture Olega Butkovića za predsjednika Glavne skupštine te davanje razrješnice Upravi i Nadzornom odboru (NO).

Za članove NO-a za razdoblje od četiri godine počev od 13. srpnja 2016., NO predlaže Marka Lesića, Berislava Matijevića, Sinišu Petrovića i Darka Prebešca. To su ujedno osobe koje čine sadašnji NO Croatia Airlinesa, kojima 12. srpnja istječe mandat.

Na skupštini svaki dioničar može dati protuprijedlog, a ako ima više od 10 posto temeljnog kapitala, o protuprijedlogu se mora glasovati prije prije glasovanja o prijedlogu NO-a.

Hrvatski nacionalni avioprijevoznik Croatia Airlines ostvario je u prošloj godini neto dobit od 13,8 milijuna kuna, bilježeći pozitivno poslovanje treću godinu zaredom.

Neto dobit porasla je u prošloj godini za 83 posto, na 13,8 milijuna kuna u odnosu na rezultate ostvarene 2014.

Operativna dobit porasla je za 22 posto, na 16,7 milijuna kuna i bila je za 35 posto veća od one predviđene planom. Usporedbe radi, neto dobit 2014. iznosila je 7,5 milijuna kuna, a operativna dobit 13,7 milijuna kuna.

Zrakoplovima Croatia Airlinesa prošle je godine prevezeno 1,85 milijuna putnika, odnosno jedan posto više nego godinu prije, a kompanija je letjela u 31 odredište u domaćemu i međunarodnom prometu.

You may also like