Čime ucijenjuju direktora fonda za zaštitu okoliša?

Sporna snimka
Direktor Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Dubravko Ponoš održao je u utorak press konferenciju na početku koje je pustio audio snimku prijetnji i uvreda koje izgovara upravo on.

Snimku je objavio, kaže, jer je predmet ucjena kojima je podvrgnut od strane njegovog kolege Mislava Kotarca, bivšeg predsjednika Radničkog vijeća u Fondu. “Nikakvog opravdanja nema za korištenje izraza koje sam koristio bez obzira što je razgovor tajno snimljen”, rekao je Dubravko Ponoš.

“Kolega Mislav Kotarac je zatražio razgovor na temu svog koeficijenta”, kazao je Ponoš, dodavši kako je taj razgovor zapravo bio ucjena na koju on nije pristao.

“Snimka je predmet ucjena koje traju godinu dana na razne načine i zato sam je odlučio podijeliti s javnošću”, rekao je šef Fonda.

“Kotarac je na bolovanju više od godinu dana”, dodao je Ponoš.

“Još uvijek je u stanju šoka i ne može se oporaviti od šoka, samo kad koristi godišnji se oporavi od šoka, ali zadnjeg dana godišnjeg opet padne u stanje šoka pa opet otvori bolovanje”, nastavlja Ponoš.

Rekao je da se Kotarac ružno izrazio o premijeru i ministrima, što nije na snimci, nakon čega je Ponoš, kaže, izgubio živce. ‘Čitav problem je nastao kada smo u Fondu pokušali naći reda i donijeti novi statut fonda’, dodao je.

‘Na samom donošenju Statuta sam upozoren da će mi život zagorčati, a kada je Statut otišao u vladu počeli su članci po novinama’, rekao je Ponoš.

“Kad radite posao u Fondu, nemate se vremena baviti ovakim stvarima. No onda se umorite, poželite razrješiti taj čvor i izađete s ovim. Nakon što smo izvršili reviziju bolovanja i angažirali detektive za provjeru tog bolovanja dobio sam prijetnje da ako ću nastaviti s provjerama, da će snimka postati viralna.”

“Onda su uslijedile opomene po tužbi za mobbing. Kada je kolegica skupila tri opomene, kolegica je reaktivirala porodiljni. Ne smijete osobu koja je na porodiljnom dopustu ni na koji način opomenuti”, žali se Ponoš.

S resornim ministrom na tu temu, kaže Ponoš, nije razgovarao.

You may also like

0 comments