Home Ekonomija Cilj je turistički razvijati i kontinentalni dio Hrvatske

Cilj je turistički razvijati i kontinentalni dio Hrvatske

by Marijan Opacak

Ministar turizma Gari Cappelli posjetio je u ponedjeljak Grad Labin, gdje je obišao Hotel Peteani, istaknuvši pritom da je cilj Ministarstva turistički razvijati i kontinentalni dio Hrvatske.

Hotel Peteani  otvoren prošle godine kao prvi sa četiri zvjezdice u Labinu, u čiju je investiciju vlasnik uložio 1,5 milijuna eura. Taj hotel, nekadašnja raskošna vila s početka prošlog stoljeća, u srpnju prošle godine preuređen je u prvi hotel sa četiri zvjezdice u Labinu, a hotel raspolaže s 11 dvokrevetnih i 3 jednokrevetne sobe.

Čestitajući vlasniku Sergiju Peteani na lijepoj obiteljskoj priči i investiciji, ministar Cappelli je u izjavi za novinare kazao kako on trenutno više obilazi kontinentalni dio Hrvatske nego primorski, jer je cilj Ministarstva “razvijati i kontinentalni dio Hrvatske”.

“Ovo u Labinu je jedan sjajan primjer kako se može i u kontinentalnom djelu Istre uspjeti. To je odlična najava za ovogodišnju turističku sezonu, s obzirom da ćemo ove godine ulagati više od 800 milijuna eura u 42 hotela, koja su većinom sa četiri ili pet zvjezdica”, istaknuo je Cappelli.

Dodao je kako će se time dostići brojka od više od 300 hotela sa četiri ili pet zvjezdica. “Ovo je nešto što Hrvatska treba, zato je u pripremi ‘cro kartica’ kako bi se što više turizam razvijao i na kontinentu. To u predsezoni predstavlja pun pogodak”, ustvrdio je Cappelli, dodavši kako je to još jedan dokaz da se u Hrvatskoj može konačno govoriti o turističkoj godini, a ne sezoni.

Nakon hotela Peteani, ministar turizma je posjetio Gradsku knjižnicu Labin i rudarski kompleks Pjacal, gdje mu je predstavljen projekt obnove rudarske baštine.

Grad je već na prostoru bivšeg rudnika otvorio modernu gradsku knjižnicu te namjerava ostale prostore namijeniti građanima, turizmu i civilnim udrugama.

(Agencije)

Related Posts