Cijene dionica Kraša porasle više od 200 posto

Živahna trgovina
Na Zagrebačkoj burzi u ponedjeljak prijepodne Crobexi su bili u blagom plusu, dok je u fokusu investitora ponovno dionica Kraša, kojom je ostvaren veći dio prometa.

Redovni promet dionicama iznosio je do 11,00 sati 17,4 milijuna kuna, što je 12 milijuna više nego u petak u isto doba. Kao i proteklih dana, najveći promet, 15,8 milijuna kuna, ostvaren je dionicom Kraša, kojoj je cijena skočila daljnjih 20,83 posto, na 725 kuna – najvišu razinu od sredine siječnja 2008. godine. Skok je u 13:30 bio još osjetniji – cijena je išla na čak 890 kuna.

Ta je dionica u fokusu ulagača od početka prošloga tjedna, kada je Mesna industrija braća Pivac najavila ponudu za preuzimanje Kraša. Poručila je da je započela pregovore s Kraš ESOP-om s ciljem uspostavljanja odnosa zajedničkog preuzimanja dionica Kraša.

Na upit iz Zagrebačke burze o postojanju cjenovno osjetljivih informacija iz Kraša su odgovorili kako “prema mišljenju Izdavatelja ne postoji niti jedan razlog, tj. cjenovno osjetljiva činjenica za porast cijene dionice Kraš u iznosu 209%,” piše Poslovni dnevnik.

You may also like

0 comments