Maloprodajne cijene naftnih derivata bi početkom idućeg tjedan mogle porasti, benzina za oko 25 lipa po litri, a dizelskih goriva za oko 30 lipa, što bi bio prvi rast cijena nakon sedam tjedana pada, pokazuju u petak prvi izračuni Ministarstva gospodarstva.

“Prema današnjim još uvijek nepotpunim izvještajima, a zbog rasta cijene nafte na svjetskom tržištu, kao i rasta cijena derivata, cijene motornih goriva od utorka bi mogle porasti. Tako bi, prema izračunu Ministarstva gospodarstva, nakon sedam tjedana pada, benzini mogli poskupjeti oko 25 lipa po litri, dok bi dizelska goriva mogla poskupjeti oko 30 lipa”, navodi se u priopćenju objavljenom na web stranicama Ministarstva.

Kako se objašnjava, poskupljenje je prvenstveno posljedica rasta cijena naftnih derivata na Mediteranu za 7 do 10 posto te porasta tečaja američkog dolara za 1,4 posto u odnosu na prošli tjedan. Iz Ministarstva napominju kako će se, nakon što budu poznati svi parametri, u ponedjeljak znati i točne, nove cijene motornih goriva. Također podsjećaju kako je jedino službeno mjesto s točnim cijenama motornih goriva svih benzinskih postaja u Hrvatskoj portal i aplikacija o cijenama goriva Ministarstva

Related Posts