Home Crna Gora Cijela oporba u Crnoj Gori ne može bojkotirati referendum

Cijela oporba u Crnoj Gori ne može bojkotirati referendum

by Agencije

Neodrživo je da u zemlji kandidatu za članstvo u Europskoj uniji cjelokupna oporba bojkotira rad parlamenta, rekao je u četvrtak u Podgorici europski povjerenik za proširenje Johannes Hahn i preporučio strankama na vlasti da uvjere oporbu da se vrati u parlament.

„Za zemlju kandidata za članstvo u Europskoj uniji nije održivo stanje ukoliko dio parlamenta, odnosno cjelokupna oporba, nije u skupštini”, kazao je Hahn na zajedničkoj konferenciji za novinare s premijerom Duškom Markovićem nakon njihova susreta.

Dodao je da će do kraja svog posjeta Podgorici “izdvojiti prilično vremena kako bi se susreo s predstavnicima različitih oporbenih stranaka”. On je rekao da stranke na vlasti imaju odgovornost da se „pozabave ovim“ i nađu način da uvjere oporbene stranke da se vrate u parlament. Jer, kako je rekao, “to je naročito važno za one stranke koje su već izrazile svoje opredjeljenje za europsku perspektivu”.

Marković je kazao da je s europskim povjerenikom razgovarao o stanju u Crnoj Gori i regiji. Rekao je kako je oporbi jasno prenio spremnost vlade za uspostavljanje dijaloga i da osigura uvjete da se oporba vrati u parlament.

Crnogorska oporba odlučila je bojkotirati rad parlamenta sve dok državno odvjetništvo ne okonča istragu o planiranim terorističkim napadima na dan izbora 16. listopada na institucije i likvidaciju premijera Mila Đukanovića. Marković je rekao kako je na sastanku s Hahnom konstatiran napredak koji je Crna Gora ostvarila u pogledu broja otvorenih poglavlja u pristupnim pregovorima s EU-om.

Related Posts