Home Europska unija Četvorica ubijena u pucnjavi u Malmeu

Četvorica ubijena u pucnjavi u Malmeu

by Agencije

Četvorica su ranjena, među kojima jedan teško, u nedjelju navečer u središtu Malmea, velikog grada na jugu Švedske, kada su nepoznati napadači zapucali sa skutera, priopćila je policija.

Pucnjava se dogodila malo prije 19.00 sati u ulici u četvrti Fosie. Policijska ophodnja je po dolasku na mjesto događaja zatekla ranjenika koji je odmah prevezen u gradsku bolnicu. “Ostale tri ozlijeđene osobe su vlastitim sredstvima uspjele doći do bolnice”, dodaje policija u priopćenju.

Po izjavi svjedoka, kako prenosi dnevnik SydSvenskan, građani su prevezli ozlijeđene svojim automobilima prije dolaska hitne pomoći. “Napadači su uspjeli pobjeći na skuteru. Pokrenuta je istraga zbog pokušaja ubojstva. Nitko nije uhićen”, ističe se u policijskom priopćenju.

Nekolicina očevidaca, prenosi švedski tisak, rekli su da su dva skutera jurila za automobilom u kojemu su bile četiri žrtve. Automobil koji su naganjali skuteri naglo je zaokrenuo i završio potjeru zaletjevši se u drvo. Napadači, koji su na glavi nosili kacigu, zapucali su tada na automobil ispalivši dvadesetak hitaca, piše dnevnik Expressen. “Pucali su iz automatskog oružja”, rekao je očevidac.

Jedan ozlijeđeni je pogođen u glavu i njegovo je stanje kritično. Premda je stopa kriminaliteta u Švedskoj razmjerno slaba, zadnjih godina je nasilje u siromašnim četvrtima Stockholma, Goeteborga i Malmea u porastu, što vlasti pripisuju suparništvu bandi povezanih s kontrolom krijumčarenja droge i prostitucijom.

Krajem kolovoza, osmogodišnjak je poginuo kada je ručna bomba bačena u stan u Goeteborgu, gdje je živio muškarac osuđen za fizički obračun u somalskoj zajednici.

Related Posts