Cerar: Vlada se ne bavi sama sobom, uskoro reforme

Slovenski premijer Miro Cerar, čija vlada na sredini mandata prema svim anketama uživa najmanje povjerenje javnosti od stupanja na dužnost, odbio je u ponedjeljak u parlamentu tvrdnje oporbe da se njegova koalicija bavi sama sobom i da ne provodi obećane reforme.

“Konsolidirali smo javne financije, zaposlenost je u porastu, a regulirali smo i način upravljanja javnom imovinom, čega prije nije bilo”, kazao je Cerar u parlamentarnoj raspravi, odbijajući tvrdnje zastupnika iz stranke oporbenih kršćanskih demokrata Nova Slovenija (NSI) da je dvije godine potrošio na konsolidaciju pozicija vladajućih stranaka u javnoj upravi i javnim poduzećima, dok je prije obećavao reforme i moralnu obnovu slovenske politike.

Prema riječima Cerara, slovenska će vlada kroz parlament ove i iduće godine donijeti zakone koji će reformirati mirovinski i zdravstveni sustav, ali i donijeti novo radno zakonodavstvo, te promjene poreznog sustava.

Cerarovu koaliciju uz njegovu Stranku modernog centra (SMC) koju je na izborima 2014. birala skoro trećina birača čine još Socijalni demokrati (SD) i Demokratska stranka umirovljenika (DESUS), ali prema većini zadnjih anketa nju sada podržava samo svaki peti birač, dok ostali misle da ide pogrešnim smjerom.

You may also like