Čeka nas gadna jesen, ali postoji rješenje

Tomislav Ćorić
Što i kako kani nova Vlada govorio je Tomislav Ćorić, ministar zaštite okoliša i energetike u tehničkoj Vladi, a u novoj, kako se nagađa, i ministar gospodarstva te zaštite okoliša i energetike.

Je li on novi ministar, nije želio reći, kao ni hoće li doći do spajanja Ministarstva gospodarstva s Ministarstvom zaštite okoliša i energetike, a spominjanje čega je već izazvalo niz kritika.

Kada je riječ o odbijanju oporbe za dolaskom na sastanak jedan na jedan, koji je poželio organizirati Andrej Plenković, umjesto sastanka na kojemu bi se okupile sve parlamentarne snage, Ćorić je za RTL Danas rekao da ga ponašanje oporbe nije iznenadilo: ”Žao nam je, ali nismo iznenađeni. Nažalost, najveći dio oporbe još uvijek očito nije svjestan važnosti trenutka u kojem se nalazimo. Taj razgovor je trebao biti razgovor o trenutnoj dosta kompleksnoj ekonomskoj situaciji i onome što nas čeka na jesen. Međutim, očito da u ovom trenutku u oporbi još nemamo sugovornika za takve teme, očito su glave još uvijek vruće, recimo to tako. Nadamo se da će vrijeme koje dolazi donijeti nešto više ozbiljnosti”.

Nisu rijetke ocjene, kada se govori o kompleksnosti situacije, da je za Hrvatsku ovo najkompleksnija situacija od Domovinskog rata. Međutim, kad se sjetimo svih obećanja iz predizborne kampanje – povećanje plaća, smanjenje poreza, nikakvog govora o rezovima unutar državne uprave – mnogi će se pitati kako je to moguće kad smo u tako teškoj situaciji?

Ćorić na to odvraća: ”Pred nama je četverogodišnje razdoblje i mi vjerujemo da ćemo u tom razdoblju, nastojat ćemo, ispuniti ciljeve koje smo si zadali. Međutim, svjesni smo činjenice da je 2020. godina pada gospodarske aktivnosti uslijed lockdowna, ekonomske krize koja je pogodila cijeli svijet, Hrvatska tu nije iznimka. I upravo zbog toga smo se referirali i referiramo se na kompleksne ekonomske okolnosti”.

”Jesen će tu biti dodatno izazovna zbog činjenice da turistička sezona, kojoj trenutno svjedočimo u dosta smanjenom obimu, najesen završava, dakle – definitvno će se voditi borba za svako radno mjesto. Ta borba je tijekom proljeća bila uspješna, držimo da možemo jednako uspješan posao odraditi i na jesen”, uvjeren je Ćorić.

You may also like

0 comments