Cappelli danas na Vladi pomirljiv prema poreznoj reformi

Ministar turizma Gari Cappelli izjavio je u utorak kako rasprave oko predložene porezne reforme još traju te kako očekuje da će se “naći zajednički jezik”.

“U raspravama smo, naći ćemo zajednički jezik u svakom slučaju”, izjavio je Cappelli novinarima na Markovom trgu pri ulasku u Banske dvore. Iz Cappellijevog resora dolaze najveće kritike na predloženu reformu, koja predviđa i povećanje PDV-a na ugostiteljske usluge s trenutnih 13 na 25 posto. I sam je ministar krajem prošlog tjedna kazao da bi ta mjera bila negativna za sektor te da kao jednu od mogućnosti vidi moratorij na to povećanje, dok se pomno ne prouče tržišni i drugi učinci na turizam, ili pak da stopa ostane kao sada.

No, iz Ministarstva financija ta je mogućnost jučer otklonjena uz objašnjenje da je riječ o povećanju proračunskih prihoda od PDV-a za oko milijardu kuna, što je previsok učinak na proračun da bi se od njega odustalo, kao i da je riječ o jednoj od niza izmjena u poreznom sustavu koje su zamišljene kao cjelovita reforma, a mijenjanjem jednog njenog dijela pala bi cijela reforma.

You may also like