Home Europska unija Cameron nije promijenio mišljenje o Trumpu

Cameron nije promijenio mišljenje o Trumpu

by Agencije

Britanski premijer David Cameron ostaje pri tome da je prijedlog Donalda Trumpa o uvođenju privremene zabrane ulaska muslimana u Sjedinjene Države “glup, pogrešan i stvara podjele”, rekao je u ponedjeljak premijerov glasnogovornik.

Vjerojatni republikanski predsjednički kandidat Trump je, kad su ga u ponedjeljak pitali za Cameronovu izjavu, rekao da to sugerira da vjerojatno neće imati dobar odnos s britanskim premijerom. Downing Street broj 10 brzo je odgovorio. “Premijer je vrlo jasno iznio svoje stajalište o prijedlogu Donalda Trumpa. On i dalje vjeruje da je sprečavanje ulaska muslimana u Sjedinjene Države glupo i pogrešno i da stvara podjele. Premijer ostaje pri svojoj izjavi “, kazao je glasnogovornik.

Na pitanje koga bi Cameron želio vidjeti na dužnosti američkog predsjendika nakon izbora, glasnogovornik je rekao da on ne želi komentirati izbore u drugoj zemlji, ali da je britanski čelnik jasno rekao da će surađivati s bilo kim tko pobijedi. “On je predan održavanju posebnog odnosa sa SAD-om”, kazao je glasnogovornik.

Cameron zasad nema u planu telefonski razgovarati ili sastajati se s Trumpom, ali ako postane službeni republikanski predsjednički kandidat spreman je to razmotriti.

Related Posts