Radimir Čačić, zastupnik Reformista za N1 je rekao kako smatra da je gotovo nemoguće formirati novu parlamentarnu većinu koju je najavio BUZ-ov Milivoj Špika, koji je danas prešao u klub Milana Bandića.

“Gotovo sam siguran da je nemoguće formirati novu parlamentarnu većinu. Jedino stvarno rješenje koje Hrvatska ima, u ovom trenu kad Vlade zapravo nema su novi Izbori. Sve drugo je suštinski nemoralno i prevara birača”, rekao je Čačić.

Čelnik Reformista grotesknim smatra “da se u trenutku kada su nužne i očekuju se reforme govori o tome hoćemo li imati pečat ili ne. Također smatra da riječi Milivoja Špike, a i Milana Bandića o novoj parlamentarnoj većini nemaju neku težinujer kako kaže Čačić “oni nemaju tu moć”.

“Rezultat ove krize je djelomično odnos Karamarka i Domljubne koalicije i Mosta. S druge strane naslućujem i unutarnju borbu u HDZ-u. Nikad do sada se ovako nisu obajvljivali ovakvi dokumenti bez ljudi iznutra, iz HDZ-a. Naravno da ovo bitno ugrožava ovu vlast. Vidjet ćemo što će istrage pokazati, siguran sam da se još puno toga može otkriti ako se malo “pročeprka”. Ne samo o Karamarku nego i o drugima. Vjerojatno se teme iz nekih razloga ne otvaraju jer se te ljude pokušava ucijeniti. Nisam iznenađen, očekujem nove izbore”, kazao je Čačić, a Karamarkove alibije da s Josipom Petrovićem nikad nije razgovarao o Ini i MOL-u smatra smiješnim.

“Petrović je bio bliski pouzdanik i biznis kontakt Ive Sanadera, a danas je u istoj poziciji u odnosu na Karamakra. To sve zajedno nije slučajno. Očito je da svaka vrsta alibija “mi nismo razgovarali o temama koje se odnose na INA-u” su neprihvatljive i smiješne. Sve to zajedno ostavlja jednu lošu sliku i nužno je da se istraži. Opozicija naravno na tome prikuplja poene, a Petrović će i dalje biti gdje i do sada – duboko inkorporiran u interese MOL-a.”

Da se sutra glasa protiv smjene Oreškovića, Čačić kaže da bi bio protiv jer je “premijer trenutno jedini faktor stabilnosti i relativno pozitivna figura u ovom crnilu”, ali bih glasao protiv ove Vlade. “Za smijenu Oreškovića s nekim drugim iz ove Vlade naravno da ne bih bio, ali bih glasao za to da ova cijela Vlada ode i da se raspišu novi izbori”, kazao je Čačić koji mogućim scenarijem smatra da Most i dio oporbe stvore novu parlamentarnu većinu.

Related Posts