Butković: HDZ će tražiti opoziv Oreškovića

HDZ će najvjerojatnije u Hrvatskom saboru tražiti opoziv predsjednika Vlade Tihomira Oreškovića, izjavio je potpredsjednik stranke, ministar pomorstva Oleg Butković, za N1 uoči sjednica Predsjedništva i Središnjeg odbora HDZ-a u subotu u Zagrebu, naglasivši da se  događaju iracionalne stvari i da se to ne može dopustiti.

Zahtjev za opoziv će se dogoditi u slučaju da Orešković ne posluša preporuku i zahtjev predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka i ne podnese ostavku. Nakon svih poteza koji su se dogodili, HDZ, kao najveća stranka u zemlji, ne može dopustiti da se događaju ovako iracionalne stvari, istaknuo je je Butković.

“‘Prvo je Most tražio da Karamarko odstupi, a onda se dogodilo ovo, da čovjek koji je došao na mjesto premijera isključivo zbog HDZ-a traži ostavku Karamarka”, dodao je Butković. Objasnio je da će HDZ, ako Orešković sam ne odstupi, pokrenuti postupak izglasavanja povjerenja premijeru u Saboru. Također je rekao kako je HDZ stranka koja je dobila najviše glasova na parlamentarnim izborima, te da će diktirati situaciju u Saboru.

 Na novinarski upit o mogućnosti daljnje suradnje s Mostom, rekao je da iako je u politici sve moguće ipak sumnja u opstanak aktualne Vlade. ‘Nakon svega ovoga, teško će ova Vlada opstati’, istaknuo je Butković za N1.  ‘Procedura se zna, ukoliko Vlada padne, odnosno ukoliko se premijeru izglasa nepovjerenje, ide se u okupljanje nove većine i mi mislimo da u tome možemo uspjeti’, dodao je . Nakon sjednice stranačkog Predsjedništva, u 12 sati također u Hotelu Panorama, održat će se sjednica Središnjeg odbora HDZ-a.

You may also like

0 comments