Burilović pozdravio je odluku o izboru povjerenika za Agrokor

Predsjednik Hrvatske gospodarske komore (HGK) Luka Burilović pozdravio je odluku o izboru povjerenika za Agrokor, napominjući kako je pred njim najveći gospodarski izazov u novijoj hrvatskoj povijesti.

Trgovački sud u Zagrebu je u 9.50 postavio Antu Ramljaka za izvanrednog povjerenika u Agrokoru, na prijedlog Vlade RH, sukladno Zakonu o postupku izvanredne uprave u trgovačkim društvima od sistemskog značaja za Republiku Hrvatsku. Pozdravljam donošenje odluke o povjereniku, pred kojim je najveći gospodarski izazov u novijoj hrvatskoj povijesti. Gospodin Ramljak ima iskustvo i poznaje gospodarske prilike kao i ključne aktere, čija će mu pomoć biti krucijalna u izazovu pred kojim se nalazi, poručio je Burilović.

Voda je do grla, vremena je malo i sigurno neće biti lako, upozorio je. Svi koji mogu, trebaju pomoći. Novi povjerenik prihvaća veliku odgovornost. Ima potporu Vlade i ključnih aktera u društvu – mora uspjeti! Nemamo luksuz za drugačiji scenarij!, istaknuo je Burilović.

Istaknuo je i da je u ovom trenutku prioritet plaćanje malim dobavljačima, očuvanje radnih mjesta i stabilizacija hrvatskoga gospodarstva te očuvanje hrvatske police i sada više nego ikada živjeti ‘Kupujmo hrvatsko’.

You may also like