Bulj nastavio protiv kapitala: Todorić i Tedeschi drže Hrvatsku za gušu

Prijedlog zakona o procjeni učinaka propisa, koji bi trebao donijeti veću pravnu sigurnost građanima i tvrtkama, dobio je jednoglasnu potporu i vladajućih i oporbe u četvrtak tijekom saborske rasprave, u kojoj je Mostov Miro Bulj upozorio na sadašnju pravnu nesigurnost, “u kojoj Todorić i Tedeschi drže Hrvatsku za gušu”.

“Pravna nesigurnost u Hrvatskoj je ogromna, baka koja prodaje luk na tržnici koji je proizvela svojim mukom i trudom, može biti zatvorena zbog inspekcijskog nadzora, a nad Todorićevom sudbinom, čiji su uspon omogućile politike lijevih i desnih, sada neki plaču”, poručio je Bulj. Tijekom rasprave se osvrnuo i na aktualne probleme u Agrokoru, koncernu tog poduzetnika suočenim s padom rejtinga, vrijednosti dionica i problemima oko otplate kredita.

Iako podržava predloženi zakon, koji predviđa prethodnu procjenu učinka propisa koji se donosi, Bulj je rekao kako sumnja u njegov učinak. “Ovaj zakon je dobar na papiru, ali i kao brojni drugi zakoni koji su napisani, vrijedit će kao ovaj prazni papir”, rekao je Mostov zastupnik, razderavši slikovito papir u sabornici.

You may also like