Bulj: Most će podržati Brkića za ministra branitelja

Mostov saborski zastupnik Miro Bulj rekao je u srijedu kako Most podržava kandidaturu glavnog tajnika HDZ-a Milijana Brkića za ministra hrvatskih branitelja, da će “sve ostalo” raspraviti, a da će zadnju riječ imati premijer Tihomir Orešković.

“Most nema ništa protiv Brkića kao istinskog hrvatskog branitelja, sve ostalo ćemo raspraviti i vidjeti o čemu se radi, a zadnju će riječ imati premijer Orešković”, odgovorio je Bulj novinarima u Saboru, upitan podržava li Brkićevu kandidaturu, s obzirom da je Policijska akademija najavila kako će ponovno inicirati postupak oduzimanja njegovog stručnog naziva zbog navodnog plagiranja diplome.

Bulj tumači kako je najbitnije da ministar branitelja bude čovjek koji poznaje braniteljsku populaciju. “Brkić je, činjenica, bio u Domovinskom ratu i prepoznatljiv je kao branitelj”, rekao je. Pošto se radi o najosjetljivijem ministarstvu, dodao je, onima koji su bili u Domovinskom ratu ipak je najbitniji taj legitimitet – “diploma Domovinskog rata, a u Domoljubnoj koaliciji tih ljudi sigurno ima”.

Bulj nije odgovorio na upit kakva se to poruka šalje javnosti, ako će ministrom postati čovjek koji je plagirao diplomski rad. “Što se tiče Ministarstva branitelja, najbitnije je da mu na čelu bude čovjek iz Domovinskog rata, o ostalim stvarima Most će imati svoj stav, a ključnu će odluku donijeti premijer. Most će, kad bude glasovanje (o povjerenju) pokazati svoj stav”, opetovao je Mostov zastupnik.

Ministar obrane Josip Buljević izjavio je u srijedu novinarima kako smatra da je Milijan Brkić odličan kandidat i da će on biti dobar ministar branitelja. Upitan je li mu čudno što se baš sada krenulo u postupak utvrđivanja valjanosti njegovog diplomskog rada, Buljević je rekao novinarima u Saboru da to ne želi komentirati. „Dok god se ne utvrdi suprotno vjerujem da je Brkić ispravno diplomirao na fakultetu“, rekao je Buljević.

Na pitanje je li mu čudno što Brkić još nije prihvatio kandidaturu, Buljević je rekao da nije informiran o tome, ali da misli da je. Ministarstvo unutarnjih poslova izvijestilo je u utorak popodne kako Visoka policijska škola planira pokrenuti novi postupak oduzimanja stručnih naziva Milijanu Brkiću kao i osobama za koje su zaprimljene sudske presude.

Novi postupak protiv Miljana Brkića, kojeg se u javnosti spominje kao kandidata Domoljubne koalicije za novog ministra branitelja, bit će proveden prema odredbama Pravilnika o postupku oduzimanja stručnog ili akademskog naziva ili stupnja.

You may also like

0 comments