Home Geopolitika Broj mrtvih u samoubilačkim napadima u Siriji penje se na 148

Broj mrtvih u samoubilačkim napadima u Siriji penje se na 148

by Agencije

Broj mrtvih u samoubilačkim napadima na civilne ciljeve u dva sirijska grada u ponedjeljak, za koje je odgovornost preuzela Islamska država, narastao je na 148, priopćio je Sirijski opservatorij za ljudska prava.

Višestruke eksplozije odjeknule su u obalnim gradovima Džableh i Tartus u dijelu zemlje koji je do sada bio pošteđen najtežih stradanja. Prema podacima Opservatorija, pet eksplozija rezultat je napadača samoubojica a u dva slučaja radilo se o eksplozijama automobila bombi.

Agencija Reuters javlja, pozivajući se na državne medije i promatrače, da je najmanje 200 ljudi ozlijeđeno u napadima na te gradove na Sredozemlju. Zabilježeno je ukupno sedam detonacija, četiri u Džablehu u pokrajini Latakiji i tri u Tartusu, glavnom gradu iste pokrajine.

U Džablehu jedna je bomba eksplodirala u blizini državne bolnice, a u Tartusu, u kojemu su smještene ruske vojne snage koje pružaju potporu sirijskoj vojsci u borbi protiv militanata i pobunjenika, do eksplozija je došlo u blizini benzinske crpke.

Related Posts