Brodosplit upravo radi na putničkom brodu za nizozemskog naručitelja

Za polarne ekspedicije
Nakon polaganja kobilice 02. lipnja 2020. godine u ‘Brodosplitovim’ je pogonima u tijeku izrada sekcija i montaža na navozu za novogradnju 485, putničkog broda za krstarenja polarnim područjima.

– Izuzetno smo zadovoljni prvim brodom ‘Hondius’, koji je nadmašio sva naša i očekivanja putnika i posade jer je vrlo ekonomičan. Toliko smo zadovoljni da smo odmah naručili još jedan koji će se zvati ”Janssonius”, rekao je Wijnand van Gessel, vlasnik tvrtke Oceanwide Expeditions.

Riječ je o brodu za polarne ekspedicije, koji je ugovoren za krajnjeg naručitelja tvrtku Oceanwide Expeditions, koja je specijalizirana za ekspedicijska putovanja na Antarktiku i Arktik.

Nakon što su prošle godine isporučili prvi polarni kruzer ‘Hondius’ koji je izgrađen u roku i unutar budžeta, kupac je iskazao svoje zadovoljstvo na najbolji mogući način – odmah je naručio još jedan potpuno isti brod. Osim Brodosplita na prvom brodu je zaradila i država, kao i HBOR, a ovo je nastavak uspješne suradnje Brodosplita i nizozemskog brodovlasnika, zbog čega su izuzetno ponosni jer dokazuju da idu u dobrom smjeru.

Brod će biti dugačak 108,6 metara, širok 17,6 metara, a brzinu od 15 čvorova osiguravaju mu dva glavna motora ukupne snage 4260 kW. Moći će ugostiti 194 putnika smještenih u 81 kabina, o kojima će se brinuti 78 članova posade.

Svojim će putnicima ponuditi visoki hotelski standard kao i razne kategorije kabina, od prostranih apartmana do dvosobnih i četverosobnih kabina, gdje će im se s višestruko osiguranim sustavima koji ih opslužuju omogućiti siguran i ugodan boravak. Razvijajući vlastitu flotu brodova prilagođenih ledenim morima, Oceanwide Expeditions promovira male, fleksibilne ture koje putnicima pružaju bliski kontakt s polarnim divljim životinjama, krajolicima i povijesnim znamenitostima.

Brod za krstarenja polarnim područjima bit će izgrađen u klasi “LR PC6”, koji ispunjava posljednje zahtjeve Lloyd Registra za plovila “Polar Class 6”, i na raspolaganju prvim putnicima bit će za arktičku sezonu 2021/2022. godine.

You may also like

0 comments