Brkić: SDP će na glasovanju o povjerenju Karamarku doživjeti fijasko

Glavni tajnik HDZ-a Milijan Brkić obratio se medijima te je kazao kako će Vlada izdržati ovaj mandat do kraja bez ikakvih preslagivanja.

Upitan je li se čuo s zastupnicima Mosta kaže kako jest, ali da ne zna što misle. Komentirao je i navodni ultimatum koji je Petrov dao Karamarku.

”Partneri ne razgovaraju temeljem ucjena i HDZ neće nikome dozvoliti da tako razgovara. Svatko može promišljati kako želi, ali nikakvi ultimatumi ne dolaze u obzir nego otvoren razgovor. Javnosti treba prezentirati reforme i krenuti u rješavanje problema”, kazao je Brkić.

”Razgovora ima na puno tema pa i o toj. Nikakvi ultimatumi i nikakve ucjene. Svatko u demokraciji može razmišljati na svoj način. Krucijalno je da se krene rješavati aktualne teme građana poput zapošljavanja, a ne da pričamo što je tko rekao i da iznosimo interne razgovore”, rekao je.

”Interes je da Vlada nastavi s radom i izdržat će mandat, nema nikakve priče o odlasku HDZ-a iz Vlade, nema priče o preslagivanju i Vlada će nastaviti s radom. Apeliram na sve kolege da se prestanemo preko medija prepucavati jer neki me podsjećaju na bajku o ogledalima – tko je naljepši i najbolji”, kazao je Brkić.

Ovo je bila druga press konferencija koju će HDZ danas održati. Podsjetimo, saborski zastupnik HDZ-a Željko Fiolić sazvao je press konferenciju na kojoj je optužio HNS-ovog bivšeg ministra Ivana Vrdoljaka za sukob interesa.

Fiolić je kazao da je firma supruge Ivana Vrdoljaka od 2011. godine surađivala s HEP-om te da je kroz sljedećih nekoliko godina gomilala profit koji je lani narastao do 150 milijuna kuna.

You may also like