Brkić: Mostovi postupci su pubertetski

Glavni tajnik HDZ-a Milijan Brkić rekao je u petak kako će HDZ-a iscrpiti sve mogućnosti da Vlada opstane, a da do problema dolazi zbog “pubertetskih poteza” njihovih kolega iz Mosta.

“Ako ste zajedno preuzeli odgovornost za upravljanje državom, onda morate zajedno preuzeti odgovornost i za to ako neke stvari ne idu dobro. HDZ je najveća stranka u povijesti hrvatskog naroda i, kao takvi, itekako imamo političko iskustvo za upravljanje hrvatskom državom. A neki, koji su tek sada došli na scenu se, nažalost, polako uče. A u tom učenju ponekad se rade i greške”, rekao je Brkić za Dnevnik Nove TV.

Ustvrdio je i kako je HDZ dosad ‘x puta’ pokazao političku odgovornost, čak i ma svoju vlastitu štetu, popuštajući kod nekih stvari. Ali, kako je rekao, za uspjeh je potrebno dvoje.

Brkić je ocijenio i kako se Most “uhvatio” na SDP-ov oporbeni mamac. “Bojim se da su bacili mamac na koji se uhvatio Most i postao instrument u njihovim rukama. Nadam se da će to uskoro shvatiti”, rekao je Brkić.

Na pitanje hoće li potražiti novog prvog potpredsjednika kako im je to danas sugerirano iz Mosta, Brkić je odgovorio: “Idemo već jednom postati ozbiljni i rješavati probleme u svojoj kući, u svome dvorištu”. “HDZ neće nikome dozvoliti da pred nas postavlja bilo kakve ucjene i ultimatume. Isto tako, sigurno nam drugi neće birati ni izbornika niti igrače s kojima ćemo igrati. Dakle, odgovor je, ne. A što će HDZ učiniti, to će odlučiti nadležna stranačka tijela”, poručio je Brkić pitajući se “dokad će vrijediti stav gospodina Petrova- čas ovako, čas onako”.

“HDZ je odgovorna stranka i sigurno ćemo napraviti sve i iscrpiti sve mogućnosti da ova Vlada opstane, da se napokon krene s reformama”, rekao je te dodao kako se jednim dijelom već krenulo, dok je drugi dio jako usporen.

Sada je, kaže, dosta međusobnih prepucavanja na javnoj sceni. “Sada su najvažniji razgovori s Mostom”, dodao je te naglasio kako žele ukazati Mostu da put kojim su krenuli nije dobar. “Sigurno ne idu dobrim putem, ne zbog političkog opstanka ni Mosta niti HDZ-a nego zbog budućnosti Hrvatske. I zbog svih reformi koje je nužno napraviti da bi narod dobro živio”, rekao je glavni tajnik HDZ-a.

“Kolege iz Mosta imaju tih pubertetskih problema u upravljanju državom i bojim se da je onu ljestvicu političke odgovornosti koju je nekad imao Zoran Milanović sad preuzeo Božo Petrov. Mislim da se treba maknuti od toga i jednostavno shvatiti da kako smo preuzeli odgovornost tako trebamo i nastaviti raditi ozbiljno za kvalitetu života, a ne se baviti međusobnim problemima”, naveo je Brkić te dodao kako je Vijeće za suradnju, koje se treba sastati početkom lipnja, aktivno, ali da ne mora raditi pred očima javnosti već se može sastajati u puno užem krugu te komunicirati telefonima i mailovima.

“Aktivno komuniciramo, aktivno radimo i pripremamo sve one politike i sve one odluke i programe i sva imenovanja koja do sada nisu gotova… Do sada nije bilo nikakvih problema. Naravno, to ide malo presporo u odnosu na ono kako bi mi iz Domoljubne koalicije, prvenstveno iz HDZ-a htjeli, ali uvažavamo činjenicu da kolege iz Mosta nemaju dovoljno političkog iskustva i da se polako uče, ali to sigurno nije nauštrb kvalitete”, poručio je Brkić.

Na pitanje hoće li ići u ‘razbijanje’ Mosta, budući da su se pojavile takve špekulacije, Brkić je odgovorio kako “hrvatska javnost zna tko je razbijao Most. “To je radio SDP na čelu sa Zoranom Milanovićem. I sada su im gurnuli ‘kukavičje jaje’ koje su, nažalost, prihvatili. HDZ sigurno neće razbijati Most, HDZ je od prvog dana bio za integralni, jedinstven Most i da zajedno radimo na reformama, da zajedno radimo na kvaliteti života u Hrvatskoj”, zaključio je Brkić.

You may also like

0 comments