Brkić je progonjen, a Milanovića treba medijski bojkotirati

Potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko danas se obratio novinarima te je komentirao kandidaturu Milijana Brkića za ministra branitelja te izviješće SOA-e koje je Odboru za nacionalnu sigurnost ppodnio Dragan Lozančić.

Upitan zašto se danas na sjednici Vlade nije razgovaralo Milijanu Brkiću kao kandidatu za ministra branitelja Karamarko kaže kako se nada da će se njegova kandidatura realizirati. ”Danas smo razgovarali o proračunu i imali smo dosta posla”, kazao je. Kako će afera s plagiranjem diplome utjecati na Brkića Karamarko nije htio izravno komentirati. ‘On ima pravomoćnu presudu Upravnog suda, a na hipotetska pitanja ne mogu odgovarati. Policijska  akademija se proslavila već drugi put”, rekao je. ”Bilo bi bolje da smo ministra imali kad smo se odlučili za Crnoju. Vidjeli ste harangu na njega. Koga god se izabere krene haranga. Možda je to dio pakla o kojem govori Milanović”, kazao je Karamarko.

”Mi smo četiri godine na udaru bili kao opozicija. Brkić je progonjen četiri godine i na udaru je od istih onih krugova koji su trebali biti smijenjeni, a biti će smijenjeni uskoro”, kazao je Karamarko. ”On je naš kandidat i vjerujem da ćemo tu kandidaturu realizirati. Vjerujem da smo našli najboljeg kandidata i vjerujem da će biti odličan ministar. Reakcije među braniteljima su izvanredne”, kazao je on.

Upitan kada će Lozančić biti smijenjen Karamarko kaže kako je već trebao biti smijenjen. ”Već je Lozančić trebao biti razriješen s dužnosti. Pričao sam o tome s Oreškovićem i mislim da smo pi kraju tog procesa”, kazao je dok je za danas podneseno izvješće kazao kako je čuo da u njemu nije bilo ništa bitno rečeno. ”Za nas je dovoljno što predsjednica nema povjerenje u Lozančića. Gospodin premijer si je uzeo vrijeme za odluku, ali ono istječe”, rekao je.

HDZ se obratio javnosti povodom istupa šefa oporbe Zorana Milanovića u kojem se obrušio na Kolindu Grabar Kitarović, Tihomira Oreškovića Milijana Brkića i Tomislava Karamarka. “Predsjednik SDP-a Zoran Milanović jučer je opet grubim i vulgarnim riječima napao HDZ, te vrijeđao Predsjednicu Republike i visoke dužnosnike Vlade, odnosno HDZ-a. Njega su iz prvih redova dvorane u kojoj je održan partijski skup, zdušno bodrili neki bivši ministri, što ih čini suodgovornima za širenje govora mržnje i iskazivanje prezira prema institucijama države.

Nije novost to što šef partije u nedostatku vlastite političke vizije ili programa vrijeđa političke oponente i ustrajava na incidentnim situacijama. Tako je četiri godine vodio državu ostavivši iza sebe potpuno devastirano gospodarstvo, nikad veću stopu zaduženja države, ideologizirane kulturne institucije i uništenu socijalnu strukturu društva. Tolerancija i dijalog su pojmovi koji su njemu sasvim nepoznati.

Šef SDP-a se ponaša krajnje neodgovorno šireći govor mržnje radi ostvarivanja osobnih političkih interesa. Na ovakve napade nećemo uzvraćati već apeliramo na medije da ne budu kanal za transmisiju i širenje govora mržnje”, priopćili su iz HDZ-a. Podsjetimo, Milanović je u Dječjem kazalištu u Dubravi kazao: “Dok su Kitarovićka i Karavaso olajavali u Mađarskoj, mi smo pomagali ljudima. Nismo se ogradili žicom, niti ćemo to ikada napraviti”. Za predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović rekao je da je “šaka jada” te da je poznaje “dok je još Tomislavu Karamarku virila iz džepa”, a za premijera Oreškovića je ustvrdio kako nema legitimitet, ali i da je pravi šamar državi.

You may also like

0 comments