Brkić: Cilj je da se SDP ne vrati na vlast

Ostavka Tomislava Karamarka nije zakašnjela. Ostavka je moralan čin domoljubnog političara. Podigao je ljestvicu političke odgovornosti na višu razinu. Kad je HDZ bio na koljenima, dignuo je stranku, pobijedio pet puta. Može biti putokaz političkim suparnicima, rekao je gost središnjeg Dnevnika HRT-a, zamjenik predsjednika HDZ-a Milijan Brkić, koji nakon ostavke šefa sada upravlja strankom.

Nije istina da sam ga tražio da odstupi već da promisli je li rušenje Vlade dobar smjer kojim idemo, odgovorio je na pitanje je li točno da je on tražio od Karamarka da da ostavku. Sindrom bivših predsjednika je aorist u HDZ-u. On je dužnosnik i član Središnjeg odbora i dat će svoj pun doprinos. Po statutu trenutno sam onaj koji vodi HDZ, u roku od mjesec dana moraju se održati izbori. To će biti paralelni proces uz pripreme za izbore. Novog predsjednika izabrat ćemo ili na saboru stranke ili odlukom nacionalnog vijeća u četvrtak koje može odlučiti o izborima načelom jedan član, čega sam pobornik, kazao je Brkić.

Na pitanje koga podržava za čelno mjesto HDZ-a Brkić je rekao kako je nebitno tko će biti kandidat, nadam se da će demokratska procedura iznjedriti nekog s ciljem da se SDP ne vrati u Banske dvore, za razliku od HDZ-a. Moju potporu će imati svi koji nastupe s pozicije HDZ-a, narodnjačke stranke. Krenut ćemo u novu utakmicu, HDZ će ojačan i jedinstven pod novim vodstvom nastaviti nizati pobjede, uvjeren je Brkić.

Koalicija je formirana, nastavit ćemo razgovore s njima, ako to bude obostrana želja, kao i s partnerima iz Mosta. Mi nismo SDP gdje je veliki vođa Mao Ce-tung, kod nas su različita mišljenja dobrodošla, izjavio je zamjenik predsjednika HDZ-a.

Podsjetimo, Karamarko je ostavku objavio ujutro na konferenciji za novinare. Rekao je da su razlozi ostavke višeslojni. Dodao je i kako mu je domovina Hrvatska uvijek na prvome mjestu te zahvalio članovima HDZ-a. Kakva će mu biti sudbina u stranci nije htio komentirati, kao ni tko će zauzeti njegovo mjesto.

You may also like