Home Ekonomija Brexit, Trump i Italija prigušuju izglede za njemačko gospodarstvo

Brexit, Trump i Italija prigušuju izglede za njemačko gospodarstvo

by Petra Rajković

Britanska odluka o izlasku iz Europske unije, nepredvidiva američka politika pod dirigentskom palicom novoizabranog američkog predsjednika Donalda Trumpa i politička neizvjesnost u Italiji ključni su rizici s kojima se suočava njemačko gospodarstvo, konstatiralo je u ponedjeljak nadležno ministarstvo.

Globalno ekonomsko okruženje postupno se poboljšava, posebno s obzirom na očekivani izlazak iz recesije velikih gospodarstava u nastajanju poput Brazila i Rusije, koji će biti snažan poticaj za njemački izvoz, konstatira ministarstvo u redovnom mjesečnom izvješću.

“Unatoč tome, neizvjesnost je i dalje snažno izražena, između ostalog i zbog Brexita, nepredvidive buduće američke politike i političke situacije u Italiji”, upozoravaju iz ministarstva.

Očekuju da će aktivnosti u najvećem europskom gospodarstvu ubrzati u četvrtom tromjesečju, nakon posustajanja u razdoblju od srpnja do rujna, uz snažno tržište rada koje i dalje podupire osobnu potrošnju, glavni oslonac gospodarstva u uvjetima slabije inozemne potražnje.

(Agencije)

Related Posts