Branko Grčić: Želimo nagraditi najbolje

Potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Branko Grčić izjavio je u ponedjeljak kako Vlada radi na novom sustavu plaća u javnom sektoru, prvenstveno kako bi se nagradilo nabolje u tom sustavu.

Odgovarajući na pitanja novinara nakon dodjele nagrada za najbolje projekte financiranje iz fondova EU od 2012. do 2014. godine, Grčić je kazao i da je pisanje dnevnog tiska o ukidanju dodatka na staž, uvođenju platnih razreda, stimulacija i dr., još uvijek na razini spekulacija. “Mi radimo na novom sustavu plaća, prije svega da bismo osigurali nagrađivanje najboljih ljudi u sustavu i da bi se postavila jasna razlika između onih koji su manje uspješni i onih koji su najuspješniji. Kako će taj model u konačnici izgledati, o tom potom. Dakle, tek radimo na tom pitanju”, odgovorio je Grčić.

Jutarnji list u ponedjeljak je piše kako Vlada priprema Zakon o plaćama u javnim službama, a kojim bi se, uz ostalo, ukinuo dodatak na staž u iznosu od 0,5 posto, uveo sustav platnih razreda, kao i sustav ocjenjivanja na temelju kojeg bi se isplaćivala stimulacija na plaću, i dr.

You may also like