Božo Petrov: Očekujem da DORH pročešlja i Sabor

USKOK istragu u aferi Dnevnice širi i na Hrvatski sabor. To je bilo i za očekivati, kazao je Božo Petrov.

“Ured za opće poslove obavlja poslove i za Vladu i za Sabor, i sasvim je normalno da će DORH pročešljati svu dokumentaciju. Očekujem da se to promptno i pomno istraži”, kazao je Petrov u četvrtak.

Nakon što je Vlada tajnicu Sandru Zeljko premijestila iz Vlade u Ured za razminiranje, na jučerašnjom je zatvorenom dijelu sjednice dužnosti razriješila državnu službenica Tereziju Matić, šeficu Ureda za opće poslove. Petrov kaže da on s time nema ništa.

“To određuje Vlada, to ćete morati pitati premijera. S detaljima o istrazi nisam upoznat, ne vidim potrebe da ja djelujem na bilo kakav način, za to postoji glavi državni odvjetnik”, kazao je Petrov koji vjeruje da je predsjednik Vlade imao razlog zašto je to napravio.

Kazao je i da je u dnevni red Sabora stavljena rasprava o radu DORH-a.

“Jedina je poteškoća što sada više zakona izlazi iz Vlade i morat ćemo još više podignuti tempo rada, ali vjerujem da će i to doći na red u vrlo skoro vrijeme”, kazao je.

Podsjetimo, u istrazi o nezakonitostima s isplatom dnevnica u hrvatskoj Vladi i dalje nema novih osumnjičenika, iako na ispitivanja u Uskok svakodnevno stiže sve više službenika i dužnosnika iz bivših, ali i sadašnje Vlade, a iz Banskih dvora je nakon tajnice u uredu premijera Sandre Zeljko udaljena i Terezija Matić, ravnateljica Ureda koji je isplaćivao naknade za služena putovanja.

‘Za očekivati je da izvidi traju te da vladini dužnosnici nastavljaju s davanjem iskaza’, javlja naš reporter Elvir Mešanović koji se nalazi ispred DORH-a.

Podsjetimo, nakon otkrića da je lažiranja bilo i u mandatima Tihomira Oreškovića i Andreja Plenkovića ispitani su i predstojnici njihovih ureda.

Tomislav Saucha, zasad jedini osumnjičeni u ovoj aferi, otkrio je da je nepravilnosti bilo i nakon njegovog odlaska iz Banskih dvora.

Davor Božinović jučer je u DORH-u proveo nekoliko sati dajući iskaz, no izjave novinarima nije davao.

Neven Zelić također je jučer bio u DORH-u i on je novinarima nakon toga, podsjetimo, kazao: ‘Pošto se nalazimo u korizmenom razdoblju, poručujem onima koji su ovo napravili da se pokaju, priznaju i spase svoju dušu’.

(N1)

You may also like