Božo Petrov nije htio, stranka ga je prisilila?

Novinarima se u petak obratio čelnik MOST-a nezavisnih lista Božo Petrov, koji je rekao da je prihvatio odluku stranke da bude prvi na listi u desetoj izbornoj jedinici.

“Ja sam nudio da drugi budu prvi, ali je odluka MOST-a bila da budem na prvom mjestu, pa sam poslušao. Nije mi problem da budem na bilo kojem mjestu u bilo kojoj jedinici”, rekao je čelnik MOST-a.

Na pitanje gdje će biti Nikola Grmoja, rekao je da je on na drugom mjestu u šestoj izbornoj jedinici. Upitan je i oko poziva šefa SDP-a Zorana Milanovića na debatu na HRT-u, a što je HRT odbio. “Da je gospodin Milanović mislio iskreno, uvjetovao bi to, a nije, nego je pozvao iz pristojnosti. Ja tako mogu pozvati sve građane sutra u dolinu Neretve, a znam da je to nemoguće da tamo dođe 4 milijuna ljudi”, rekao je. MOST sutra predaje kandidacijsku listu za dijasporu.

 

Što se tiče 2. izborne jedinice, listu će predvoditi tehnički ministar zaštite okoliša i prirode Slaven Dobrović, a odmah nakon njega smjestila se Mostova saborska zastupnica Ljubica Ambrušec.

Treća izborna jedinica, kao i na prošlim izborima, predodređena je za potpredsjednika Sabora Roberta Podolnjaka, dok će šef Mostovog Kluba zastupnika Miroslav Šimić predvoditi listu u 4. izbornoj jedinici. Kao i na prošlim izborima, listu u 5. izbornoj jedinici predvodit će tehnički ministar gospodarstva Tomislav Panenić, a na listi će biti i Mostova zastupnica Ružica Vukovac te nove akvizicije Mosta Vlado Marić i Shoukry Nizar, Sirijac koji već godinama živi u Hrvatskoj, a kojeg je javnost upoznala tijekom izbjegličke krize kada je bio od prvih koji je pomagao izbjeglicama.

Šestu izbornu jedinicu predvodit će Mostova zastupnica Jasna Matulić, a na drugom mjestu naći će se jedan od osnivača i glasnogovornik Mosta Nikola Grmoja. Na toj listi će biti i novo pojačanje Mosta, zamjenik ministra zdravlja Ivan Bekavac.

Iako je listu u 7. izbornoj jedinici lani predvodio Dobrović, ovaj put će to biti Mostov zastupnik Josip Katalinić, a društvo će mu raditi još jedan zastupnik – Marko Sladoljev.

Mjesto u Saboru u 8. izbornoj jedinici kao prva na listi pokušat će izboriti saborska zastupnica Ines Strenja Linić, a u fajt sa SDP-ovim Rankom Ostojićem i HDZ-ovom Brankom Juričev Martinčev u 9. izbornoj jedinici ide Miro Bulj.

Deseta izborna jedinica utvrda je Mosta i ondje će listu predvoditi šef stranke Božo Petrov. Odmah na drugom mjestu bit će gradonačelnik Omiša Ivan Kovačić, a treća će biti Ivana Ninčević. Na listi će još biti i Dubrovčanin Maro Kristić te gradonačelnik Vrgorca Ante Pranić.

Na listama se neće naći tehnički ministar pravosuđa Ante Šprlje kojemu političko aktiviranje kao sucu brani Zakon o sudovima, a na listama neće biti ni tehničke ministrice uprave Dubravke Jurline Alibegović, za koju u Mostu kažu da je samo stručnjak u Mostovom timu, ali ne i kandidat na listi.

You may also like