Na sjednici Vijeća za gospodarska pitanja, održanoj u srijedu u Uredu Predsjednice Republike Hrvatske, guverner Hrvatske narodne banke (HNB) Boris Vujčić izložio je pregled problematike građana zaduženih u švicarskim francima, kao i učinke provođenja najavljenoga modela njegova rješavanja.

Kako se navodi u priopćenju Ureda Predsjednice, bila je to druga sjednica Vijeća za gospodarska pitanja na kojoj su posebno predstavljeni očekivani učinci na proračunske prihode i devizne pričuve najavljenoga modela rješavanja problema kredita u švicarskim francima.

Dodaje se kako je na sjednici Vijeće usvojilo prijedlog dinamike i rasporeda obrade identificiranih ključnih gospodarskih tema te prihvatilo prijedloge radnih grupa po identificiranim temama kao i način i vremenski raspored njihove obrade.

Odlučeno je i kako će Vijeće svoje redovne radne sjednice održavati svaka tri tjedna, dok će se neredovite i tematske sjednice organizirati intenzivnijim dinamikom unutar prihvaćenih radnih grupa radi učinkovitog i pravovremenog donošenja preporuka.

Related Posts