Home Hrvatska Bogdanić: Diskvalifikacija fašizmom klasična je metoda diskvalifikacije

Bogdanić: Diskvalifikacija fašizmom klasična je metoda diskvalifikacije

by Energypress.net

O aktualnoj političkoj situaciju u Studiju 4 govorio je Vladimir Bogdanić iz Židovske općine Zagreb. Njegova je obitelj tijekom 2. svjetskog rata desetkovana, pa smatra da ima obvezu govoriti o poštovanju i pijetetu prema žrtvama. Ova buka kojoj sada svjedočimo u Hrvatskoj veoma mi je poznata, pamtim je iz nekih drugih vremena. I što je najinteresantnije, uloge kao da su jednako raspoređene, kao recimo, u mojoj mladosti, 1971., rekao je.

Kad jednom steknete iskustva s tajnim službama, UDBA-om ili KOS-om, a ja sam imao tu sreću, morate biti svjesni da je diskvalifikacija fašizmom klasična metoda diskvalifikacije svog političkih protivnika. Od 1945. do 1990. i danas tko je sve bio žrtva takvih diskvalifikacija, to je strašno, naglasio je Bogdanović.

Često sam u Izraelu, zemlji od koje bismo mnogo mogli učiti. Ondje se žrtve komemoriraju i poštuju, ali je cijelo vrijeme pred očima onih koji vode zemlju njezina budućnost. Znanje, tehnologija i izvrsnost u svim područjima života – to je formula koju mi moramo slijediti. Mene fascinira koju mi silnu energiju godinama trošimo na ovakve teme, to je strašno, zaključio je.

Related Posts