Home Ekonomija Blokirani: Most i Šprlje predložili kozmetičke izmjene Ovršnog zakona

Blokirani: Most i Šprlje predložili kozmetičke izmjene Ovršnog zakona

by Agencije

Udruga Blokirani u četvrtak je izjavom za javnost oštro reagirala na prijedlog izmjena Ovršnog zakona, ocjenivši da su Ministarstvo pravosuđa i ministar Ante Šprlje predložili kozmetičke zakonske izmjena, koje neće riješiti agoniju 329.000 ljudi u Hrvatskoj, kojima su zbog dugova blokirani računi.

Prijedlog zakonskih izmjena koji je od 25. svibnja u javnoj raspravu, “koncentrirao se na izmjene točke i zareza”, ocjenjuje Udruga Blokirani.

U izjavi za javnost prozivaju Mostovog ministra pravosuđa Antu Šprlju da mijenja zakon bez kvalitetne prosudbe, čime će se, ističu, nastaviti blokada razvoja Hrvatske te provedba legalizirane diskriminacije unutar pravnog sustava Republike Hrvatske. “Most je politički faktor koji nije dorastao realnim problemima Hrvatske, ne zna ih riješiti i bit će, vrlo vjerojatno najodgovorniji za daljnju devastaciju i destabilizaciju financijskog i pravosudnog sustava Hrvatske, a na štetu građana Hrvatske. Što bi u konačnici imalo dovesti i do kolapsa Vlade na čelu s premijerom Tihomirom Oreškovićem”, navodi se u priopćenju Udruge Blokirani

Nakon što su u travnju Blokirani uputili javni poziv svim blokiranim fizičkim i pravnim osobama da tuže Republiku Hrvatsku pred međunarodnim sudovima, poručuju da će “još brze i upornije ustrajati s najavljenim aktivnostima tužbe blokiranih pred Međunarodnim arbitražnim sudovima te ukazivati na neustavne odredbe i zakone Ministarstva pravosuđa RH, relevantnim subjektima, kako u Hrvatskoj, tako i u inozemstvu”.

Inače, Nacrt prijedloga zakona o izmjenama i dopunama ovršnog zakona objevljen je na internetskim stranicama e-Savjetovanje. Blokirani su u više navrata tražili donošenje novog Ovršnog zakona, uvođenje moratorija na ovrhe, zabranu deložacije iz jedine nekretnine, te deblokadu imovine i računa građana.

Related Posts