Home Bosna i Hercegovina Blažević: Kolicija za premijera ići će u savez sa HDZ-om

Blažević: Kolicija za premijera ići će u savez sa HDZ-om

by Agencije

Glasovi birača koje na izborima dobije koalicija okupljena oko Milana Bandića bit će osnova za postizborno savezništvo prije svega s HDZ-om, najavio je Bandićev nositelj iste “za dijasporu”, to jest 11. izbornu jedinicu, Miroslav Blažević u intervjuu kojega je u četvrtak objavilo sarajevsko “Oslobođenje”.

“Gotovo je sigurno, ako bi se trebali za nekoga odlučiti s kime ćemo ići u koaliciju, to je svakako prije HDZ nego SDP”, kazao je Blažević, dodajući kako kao nositelj liste za dijasporu ima nakanu donijeti Bandiću što je više moguće saborskih mandata.

Obećao je pri tom Hrvatima koji žive u Bosni i Hercegovini kako će Bandić učiniti sve da im se vrate prava koja su im trenutačno uskraćena. Iako na Bandićevoj listi, Blažević je biranim rječima govorio o aktualnom predsjedniku HDZ-a Andreju Plenkoviću.

Ustvrdio je kako je Plenković donio puno novoga i pozitvnoga u hrvatsku politiku te kako promjene koje on uvodi nipošto nisu samo kozmetičke. Misroslav Ćiro Blažević je ipak u odvojenoj izjavi za “Dnevni avaz” potvrdio kako je osobno pogođen time što ga je HDZ kao stranka “odbacio”. “U duši sam ja HDZ, uvjeren sam da sam mogao pomoći makar u sportu, u kojem se događaju abnormalne stvari, no nitko me nije zarezivao niti jedan posto. Da tako kažem, nekako sam odbačen”, rekao je Blažević.

Pojasnio je uz to kako će, dobije li saborski mandat, ipak tražiti “svoje mjesto pod suncem” u sportu. “To je moj život i dok dišem bit ću u sportu”, poručio je Blažević. Jedanaesta izborna jedinica je zasebna izborna jedinica za izbor zastupnika koje biraju hrvatski državljani koji nemaju prebivalište u Republici Hrvatskoj.

Related Posts