Home Energetika Bjelorusija je spremna omogućiti Gazpromu sve što želi

Bjelorusija je spremna omogućiti Gazpromu sve što želi

by admin

Spremni smo da omogućimo Gazpromu, ako je to potrebno, veće isporuke prirodnog gasa kroz teritoriju Bjelorusije, rekao je Lukašenko.

Predsjednik Bjelorusije Aleksandar Lukašenko je tokom susreta s direktorom “Gazproma“ Aleksejom Milerom u Minsku izjavio da je ova zemlja spremna da omogući povećanje obima tranzita gasa kroz svoju teritoriju. „Spremni smo da omogućimo ’Gazpromu‘, ako je to potrebno i ako i Evropa ima potrebu za tim, veće isporuke prirodnog gasa kroz teritoriju Belorusije“, rekao je Lukašenko.

Predsjednik Bjelorusije je, obraćajući se Mileru, naglasio: „Treba apsolutno da vjerujete da za vas ovo nije tuđa teritorija“. Lukašenko i Miler su u petak položili kamen-temeljac na mjestu izgradnje višenamjenskog kompleksa „Gazprom centra“ u Minsku. „Višenamjenski kompleks koji počinjemo da gradimo je savremeni projekat. Uvjeren sam da će postati još jedna upečatljiva vizit-karta Minska“, rekao je Miler tokom ceremonije. On je obećao da će projekat biti realizovan u kratkom roku i da će biti otvoren već 2018. Kompleks obuhvata devet zdanja raznih visina, a u centru arhitektonske kompozicije biće podignuto najviša kula u Belorusiji s 35 spratova, visine 189 metara. U njoj će biti smještene kancelarije „Gazproma“.

Related Posts