Bijela kuća odgodila potpisivanje Pariškog sporazuma o klimi

Bijela kuća odgodila je za danas planiran sastanak na kojem se trebalo odlučiti o mogućem povlačenju Sjedinjenih Država iz Pariškog sporazuma o klimi, priopćio je u utorak glasnogovornik, a kao razlog naveo je spriječenost sudionika.

Neki ključni savjetnici predsjednika Donalda Trumpa, uključujući ministra za energetiku Ricka Perryja i direktora Agencije za zaštitu okoliša Scotta Pruitta, trebali su se sastati i razmotriti kako bi se Trump trebao postaviti prema tom sporazumu.

Sastanak je otkazan jer su “neki od glavnih sudionika danas na putu”, rekao je dužnosnik Bijele kuće. Sastanak će biti pomaknut za drugi datum, no nije poznato kada, dodao je. Po Pariškom sporazumu SAD se obvezao smanjiti emisije CO2 za 26 do 28 posto do 2025. godine u odnosu na razine iz 2005.

Taj sporazum o klimi potpisalo je u Parizu 2015. gotovo 200 zemalja, a ratificiran je 2016. Trump smatra da bi se SAD trebao iz njega povući, ali to pitanje nije baš spominjao otkako je izabran za predsjednika. Bijela kuća kazala je da će stajalište o tome donijeti do summita G7 potkraj svibnja.

You may also like

0 comments