BIH vodi specijalni rat protiv Hrvatske

Besmislice
Premijer Andrej Plenković u petak je ponovio kako su optužbe ministra sigurnosti BiH Dragana Mektića da su hrvatski obavještajci bili dio tajne operacije čiji je cilj bio pokazati da u toj državi djeluju naoružane skupine radikalnih islamista “besmislice” i “manipulacije”.

Ministar Mektić u srijedu je rekao da su “hrvatski obavještajci” bili uključeni u tajnu operaciju čiji je cilj bio pokazati da u BiH djeluju naoružane skupine radikalnih islamista-selefija, odnosno kako su opravdane ranije izjave hrvatske predsjednice o tisućama islamističkih ekstremista u BiH koji su prijetnja sigurnosti cijele regije.

Te su Mektićeve izjave takve da “osim riječi ‘besmislica’, ‘manipulacija’ i ‘zlonamjerna tvrdnja’ ne zaslužuju nikakve dodane i daljnje komentare”, rekao je Plenković na sjednici Vlade.

“Hrvatska je članica NATO saveza i Europske unije, zemlja koja se zajedno s drugim partnerima angažira u borbi protiv terorizma i u tom smislu će nastaviti surađivati sa svim zemljama u okruženju, uključujući i sa BiH, na jedan odgovoran način”, zaključio je premijer.

Plenković je u četvrtak u Neumu sudjelovao na znanstveno-stručnom skupu “Europski ustav za Bosnu i Hercegovinu” kojemu je, prema navodima organizatora, cilj pronalaženje puta za transformaciju zemlje čiji je ustav tek jedan od aneksa mirovnog sporazuma iz Daytona.

Savjetnik premijera za nacionalnu sigurnost Robert Kopal u četvrtak je u razgovoru za RTL istaknuo kako bi “mogla biti slučajnost” da se Mektićeve optužbe događaju upravo u vrijeme održavanja takvog skupa, no da bi uzrok takvih izjava mogla biti i “unutarnja previranja” u BiH, namjera da se utječe na hrvatsku komponentu u BiH ili da se utječe na percepciju Hrvatske.

You may also like

0 comments