Bez odluke o prodaji Elektroprivrede Republike Srpske

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da nije donesena nijedna odluka o prodaji “Elektroprivrede Republike Srpske”. Dodik je istakao da, što se tiče odluka Narodne skupštine Republike Srpske i opredjeljenja političkih partija koje čine većinu u njoj, “Elektroprivreda Republike Srpske” nije na prodaju.

“Ono što sam razumio iz izjave predsjednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića, on misli da treba zajedno sarađivati i mi nismo protiv toga da se razvojna funkcija objedini i da se na jednom mjestu vodi razvoj za obje elektroprivrede, obezbijedi finansijska podrška za nove projekte ili da se zajednički dogovori o uspostavljanju jedinstvenog tržišta”, rekao je Dodik novinarima u Istočnom Sarajevu.

On smatra da bi možda bilo najbolje da bude uspostavljena nova berza električne energije u regionu. Vučić je rekao da “Elektroprivreda Srbije” neće biti privatizovana, već će pokušati da kupi elektroprivredna preduzeća u Republici Srpskoj i Crnoj Gori ili da će se, možda, udružiti sa njima. (Agencije)