Bernie Sanders ponovno u predsjedničku utrku?

Američki senator Bernie Sanders objavio je u utorak da će ponovno pokušati dobiti demokratsku nominaciju za predsjedničke izbore 2020., nakon što je 2016. na predizborima izgubio od Hillary Clinton.
Bernie Sanders (77) to je najavio u razgovoru za radio Vermont, u saveznoj državi čiji je zastupnik. “Želio sam prvo informirati stanovnike Vermonta”, rekao je na radiju. U razgovoru je žestoko kritizirao aktualnog predsjednika Donalda Trumpa, nazvavši ga “rasistom, seksistom, homofobom i ksenofobom”. Sanders je 2016. izgubio na stranačkim demokratskim predizborima od Hillary Clinton, koja je pak izgubila na izborima od Trumpa.

Sanders se pridružio popisu od desetak demokrata koji pretendiraju na Bijelu kuću, a na njemu su senatorica Minnesote Amy Klobuchar, senator Cory Booker iz New Jerseya, te senatorice Kamala Harris iz Kalifornije i Elizabeth Warren (Massachusetts). Očekuje se da će se kandidirati i Joe Biden, bivši potpredsjednik za vrijeme Baracka Obame.

Predizbori će početi u veljači 2020. u Iowi, a demokratski pobjednik suočit će se vjerojatno s Trumpom na izborima u studenom te godine.

You may also like