Bernardić u Hrvatskoj vidi fašizam

Milanovićeva kampanja
Predsjednik SDP-a Davor Bernardić  kazao je u nedjelju kako od predsjedničkog kandidata te stranke Zorana Milanovića tijekom kampanje očekuje da bude korektiv svega lošega što se događa u hrvatskom društvu – od korupcije, nepoštivanja državnih institucija i iseljavanja do siromaštva i malih plaća.

Bernardić je izbjegao odgovoriti koliko je novca prikupljeno za kampanju poručivši kako se on kao predsjednik stranke time ne bavi te da je to pitanje za izborni stožer i poslovnog direktora stranke.Zahvalio je i na potpori IDS-a te dodao da mu je od toga važnija potpora Istrijana.

Činjenica da aktualna predsjednica Kolinda Grabar Kitarović još uvijek nije službeno objavila kandidaturu za Bernardića je korištenje funkcije predsjednika Republike za osobnu promociju.

Predsjednik SDP-a osvrnuo se i na imovinu HDZ-ove kandidatkinje za potpredsjednicu Europske komisije Dubravku Šuicu zapitavši se kako je moguće da je jedna profesorica u dubrovačkoj Gimnaziji stekla imovinu i vrijednosti koje prema špekulacijama dosežu i do pet milijuna eura. Mišljenja je i kako je traženje njene imovinske kartice potpuno legitimno pitanje.

Mišljenja je i kako Milanović ima “čistu situaciju” oko toga s kime je sve poslovao kao privatni poduzetnik. Za poziv HVIDR-e državnim institucijama da istraže djelovanje čelnika SDSS-a Milorada Pupovca kojeg nazivaju deklariranim mrziteljem Hrvatske rekao je kako više ne namjerava komentirati”bračne razmirice” unutar koalicije.

Osvrnuo se i na tvrdnje predsjedatelja Predsjedništva BiH Željka Komšića koji je na sastanku s UN-ovim dužnosnikom rekao kako se u Hrvatskoj niječe činjenica da je u razdoblju kvislinške NDH počinjen genocid nad Srbima, Romima i Židovima rekavši da se s njegovom izjavom ne slaže ali i da se u Hrvatskoj stvara klima relativizacije fašizma.

You may also like