Bernardić traži neovisni nadzor izbora u SDP-u

Dugo sam u SDP-u, nisu mi ovo prvi izbori, ali ovakvo što nikad nisam doživjela! Zaposlenici stranke u Šibeniku prikupljaju potpise samo za Zorana Milanovića, čime se stranka prvi put u povijesti unutarstranačkih izbora stavlja u funkciju jednog kandidata. To nije fer i dovodi u neravnopravan položaj ostale kandidate – govori nam Anita Bara, članica Glavnog odbora SDP-a i bivša predsjednica SDP-a Šibensko-kninske županije.

Slične informacije stižu nam i iz Dubrovačko-neretvanske županije, Osječko-baranjske, Varaždinske, Krapinsko-zagorske…

– Jedina logika je stvarati dojam da premoćno pobjeđuješ zbog većeg broja prikupljenih potpisa. U SDP-u Dubrovačke županije ljudima koji su prikupljali potpise za Komadinu rečeno je da ne ostavljaju liste u stranci jer ih neće pronaći – čujemo od lokalnih SDP-ovaca sklonih Komadini, koji ne žele s imenima u novine jer se, kažu, “boje Milanovićeve osvete”.

O polariziranju u stranci i “nabrijavanju” atmosfere, navodno čak i uz neslužbene prijetnje koje “odmetnutima” stižu iz Milanovićeva tabora, čujemo i iz Zagreba, piše Slobodna Dalmacija.

Davor Bernardić, šef zagrebačkog SDP-a, koji se od početka stavio na stranu Komadine, kaže da se u Zagrebu ravnopravno prikupljaju potpisi za sve kandidate, a na dojave s terena kaže:

– Nije dobro da se stranačka infrastruktura stavlja u službu jednog kandidata, makar to bio predsjednik stranke. Nije dobro ni da u SDP-u vlada atmosfera straha, da se ljudima brani da potpišu za nekog drugog kandidata i da im se i prijeti.

Na pitanje otvara li sve zaoštrenija predizborna atmosfera i sumnju u regularnost samih izbora 2. travnja, Bernardić je na trenutak zastao, pa dodao:

– Inzistirat ćemo na ravnopravnom statusu promatrača unutarstranačkih izbora.

Komadina se zasad suzdržava od komentara na tvrdnje da je njegov glavni konkurent očito preslikao moto “ili mi ili oni” i unutar stranke, a njegovi najbliži suradnici nam prenose kako “jednostavno ne mogu vjerovati da se to događa i u SDP-u”.

You may also like

0 comments