Home Hrvatska Bernardić: Plenkovićeva je vlada na odlasku

Bernardić: Plenkovićeva je vlada na odlasku

by Agencije

[vc_row][vc_column width=”1/3″]Predsjednik SDP-a Davor Bernardić nazvao je u utorak Plenkovićevu vladu “vladom koja ne radi ništa” te “vladom u odlasku” no i dodao da ne može predvidjeti hoće li se taj odlazak dogoditi u ovaj petak, za tri mjeseca ili za godinu dana.[/vc_column][vc_column width=”2/3″] “Definitivno, ovo je vlada koja ne radi ništa. To su dečki sa zlatnom žlicom, oni će otići na svoju rezervnu poziciju u Bruxelles, ostavit će situaciju u Hrvatskoj u kaosu, a naš je zadatak predložiti mjere koje će mladima osigurati ostanak ovdje u Hrvatskoj”, izjavio je Bernardić novinarima u Saboru.

Komentirao je i tužbu izvanrednog povjerenika Ante Ramljaka.

[/vc_column][/vc_row]

“Ako je tužba način da razgovaramo oko Agrokora i pozovemo sve ključne svjedoke, ako je tužba način da Ramljak dođe na sud kad već ne želi pred povjerenstvo, ja se zaista tome veselim. Znate kako je u životu: svako se češe tamo gdje ga svrbi, a istina boli”, poručio je.

Komentirao je i najave uvođenja eura rekavši kako Hrvatska nije u ovom trenutku spremna za euro. “Ja sam za euro, ali ne u ovom trenutku. Mi nismo spremni ni fiskalno ni monetarno u ovom trenutku uvesti euro. Ja sam protiv uvođenja eura u ovom trenutku. Priču oko eura treba jako dobro pripremiti prije nego uđemo u bilo kakav aranžman. Dakle, Hrvatska se ne može tek tako odreći svoje suverenosti”, rekao je šef SDP-a.

Premijera Plenkovića pak javno je upitao kako je moguće da svi znaju gdje se nalazi Ivica Todorić, a jedino to ne zna hrvatsko pravosuđe i policija.

SDP-ov član saborskog istražnog povjerenstva za Agrokor Gordan Maras najavio je u utorak da će ta stranka uskoro u proceduru uputiti prijedlog izmjena zakona kolokvijalno poznatog kao “lex Agrokor”, kojima žele oduzeti mogućnost američkim fondovima da rasprodaju Agrokor, kako najvrednije hrvatske kompanije ne bi završile “u tko zna kojim dijelovima svijeta”.

“Interes nam je sačuvati radna mjesta i utjecaj nad najvrednijim hrvatskim kompanijama. U ovom trenutku Andrej Plenković, odnosno izvanredna uprava Agrokora, omogućili su vjerovnicima, američkim fondovima, da oni upravljaju procesom, odnosno gdje će te kompanije narednih godina završiti. Pitanje vlasništva nad tim kompanijama jedno je od strateških nacionalnih pitanja”, ustvrdio je Maras.

Dodao je da će prijedlog izmjena zakona uputiti uskoro te da to SDP mora napraviti radi odgovornosti prema hrvatskim građanima i gospodarstvu.

Komentirajući današnje svjedočenje nekadašnjeg predsjednika Vlade Josipa Manolića pred povjerenstvom za Agrokor, Maras je ustvrdio da su od njega čuli tko je donio političku odluku, kako je ona tekla, tko je odgovoran za tu kriminalnu pretvorbu tijekom devedesetih godina, iz koje je nastao i Agrokor, odnosno tvrtke koje je Agrokor kupovao tih godina.

“Podsjetio je na devedesete i kako je sve to skupa teklo. Apostrofirao je neke osobe i na kraju je rekao da su one imale punu podršku Predsjedništva HDZ-a u nastavku privatizacije, odnosno svega što su radili narednih godina”, kazao je Maras.

Ako će HDZ htjeti pogledati istini u oči, onda će jedan od zaključaka sigurno biti da je HDZ omogućio kriminalnu pretvorbu i privatizaciju tijekom devedesetih, a zahvaljujući tome je i Agrokor kupovao najvrednije hrvatske kompanije. “Kako su kolege iz HDZ-a poželjele da se u ovom povjerenstvu počnemo baviti, preneseno, arheologijom, odnosno onime što se događalo 90-ih, vidite i da smo i u arheologiji iskopali HDZ. Nevjerojatno, gdjegod zagrebeš, gdjegod je neka netranparentnost i nepravilnost, evo HDZ-a”, ustvrdio je Maras.

Related Posts