Home Hrvatska Bernardić kreće u akciju: Opačić ostaje bez mjesta potpredsjednice Sabora?

Bernardić kreće u akciju: Opačić ostaje bez mjesta potpredsjednice Sabora?

by Petra Rajković

Nakon premoćne pobjede nad Rankom Ostojićem, novi šef SDP-a Davor Bernardić već je danas sazvao sastanak na koji dolaze svi šefovi stranačkih županijskih organizacija, a dvije teme bit će ključne. Prva su lokalni izbori do kojih je ostalo samo pola godine, a stranka još nema ni kandidate, a kamoli neku ozbiljniju strategiju, a druga tema bit će način izbora kandidata u stranački vrh, odnosno Glavni odbor i Predsjedništvo iduće subote na stranačkoj konvenciji.

Naime, sa šefovima županijskih organizacija Bernardić bi trebao razgovarati i o prijedlogu koji je bio tema i zadnje sjednice Glavnog odbora, a po kojem bi delegati iz pojedine županije na konvenciji u subotu birali članove Glavnog odbora iz svoje županije, pri čemu se na listiću može zaokružiti samo trećina kandidata iz pojedine županije.

Bernardić mora odlučiti i što napraviti sa saborskim Klubom SDP-a. I prije je najavljivao da će reorganizirati. Većina sugovornika iz SDP-a uvjerena je da bi neki SDP-ovi šefovi saborskih odbora mogli ostati bez te funkcije, a navodno bi i Milanka Opačić mogla ostati bez mjesta potpredsjednice Sabora. Neki iz Bernardićeva kruga drže da bi tu funkciju trebao preuzeti on sam jer bi kao potpredsjednik Sabora dobio na vidljivosti. No ima i onih koji smatraju da bi upravo Bernardić trebao voditi Klub zastupnika SDP-a, koji je već neko vrijeme obezglavljen, no toj su opciji ljudi bliski Bernardiću navodno najmanje skloni, piše Večernji list.

Tu je i pitanje zagrebačke organizacije. Po svemu sudeći, predsjednik zagrebačkog SDP-a birat će se nakon lokalnih izbora.

Related Posts