Bernardić: Ivica Račan se okreće u grobu

Predsjednik SDP-a Davor Bernardić komentirao je iznenadni izlazak Milanke Opačić iz stranke i nezadovoljstvo u stranci.
Add content here
“Onima koji se ne vide u SDP-u, ne dijele naše socijaldemokratske stavove mogu reći da im želim sretan put i puno sreće u životu i nadam se da neće podržavati HDZ kao neki naši disidenti poput Sauche i Ronka”, rekao je Bernardić.

Još uvijek se čeka odluka o Klubu SDP-a. “Vrlo jasan sam bio, Klub je prvo htio mene za predsjednika, ispoštivali smo to, donijeli odluku, Klub je u međuvremenu promijenio odluku, nije rekao koga želi, Predsjedništvo je donijelo odluku da do daljnjega predsjednik Kluba ostaje Arsen Bauk.”

Bernardić ima poruku i za one u stranci koji žele njegovu ostavku: “Nemojte cmizdriti, moljakati putem medija da odstupim. To se tako ne radi. Račan se okreće u grobu kada vidi kako neki ruše stranku, neko koji se nazivaju uglednim članovima. Što su drugi članovi onda, neugledni? Ja sam spreman na sve sukladno Statutu, a ne cendranju.

Premijer Andrej Plenković danas je u Saboru ismijao izjavu o “interesima krupnog kapitala”. “To su oni koji su pljačkali Hrvatsku, osušivali hrvatsko tkivo, sad zamijenili Todorića i nastavili staro. DORH nije našao shodnim ispitati Petrova, Božinovića, Plenkovića koji su aktivno usdjelovali u izradi lex Agrokora. To je taj krupni kapital o kojem pričam. To je taj interes, o tome neću prestati pričati”, kazao je Bernardić.

Novinari su mu rekli da ako zna za nečiju krivnju i upletenost, da je to kao građanin dužan prijaviti. “Apsolutno, ja to javno progovaram, a na DORH-u i institucijama države je da ispoštuju minimum minimuma, a to je da ispitaju sve ključne aktere sastanaka u Vladi. Ovo niej smiješno, ovo je ozbiljno pitanje. Ono što je jasno je da u ovom konkretnom slučaju postoje snovane indicije, a da DORH nije napravio ništa. O tome će još biti riječi”, odgovorio je Bernardić.

Podsjetimo, dugogodišnja SDP-ova saborska zastupnica Milanka Opačić u srijedu je zatražila brisanje iz članstva u SDP-u, jer je to, kaže, postala marginalna oporbena stranka, a politički put će nastaviti kao nezavisna zastupnica i glasati za svaki dobar zakonski prijedlog, bez obzira od koga dolazio.

You may also like