Berislav Gašo: Mađari i Hrvati surađuju na globalnom povećanju konkurentnosti

Berislav Gašo, glavni operativni direktor (COO) istraživanja i proizvodnje Mol grupe o upravljačkoj strukturi te multinacionalke, statusu i prilikama koje pruža hrvatskim stručnjacima, karijernom putu i planovima razgovarao je sa Poslovnim dnevnikom. Prije nego li je došao u mađarski MOL pet je godina radio u tvrtki McKinsey. Sjeća se kako nije uopće bio uzbuđen glede mogućnosti rada u industriji fosilnih goriva jer je bio zainteresiran za korporativne financije i bankarstvo.

“Postao sam član naftnog odjela u Londonu i Moskvi te sam radio s velikim klijentima iz naftnog i plinskog sektora diljem svijeta. Tijekom moje posljednje godine u McKinseyju provodio sam 20 sati tjedno u avionu. Nije baš održiv stil života dugoročno! Stoga nisam uopće bio nesretan kad mi je ponuđen posao u Mol grupi.  Dr. Berislav Gašo od svibnja 2015. glavni je operativni direktor (COO) istraživanja i proizvodnje Mol grupe. Od 2012. do 2015. bio je stariji potpredsjednik Mola za kontroling, raunovodstvo i poreze, a od 2010. do 2012. izvršni direktor Korporativnog centra u Ini zadužen za restrukturiranje. Prije toga proveo je pet godina kao mladi partner u McKinsey&Company, gdje je se bavio naftnim i plinskim poslovanjem. Studirao je strojarstvo na Tehničkom Sveučilištu Munchen i na MITu u Bostonu te ekonomiju na Sveučilištu St. Gallen i Harvardu u Bostonu”, rekao je Gašo za Poslovni dnevnik.

Objasnio je kako je on najviše pozicionirani Hrvat u toj multinacionalnoj kompaniji.

“Imenovanje na poziciju glavnoga operativnog direktora segmenta istraživanja i proizvodnje Mol grupe doista je golema odgovornost budući daje riječ o jednom od najviših položaja u kompaniji. Ja sam operativni direktor golemoga segmenta koji generira više od 100. 000 barela ekvivalenta nafte dnevno, EBITDA od preko 1, 2 milijarde dolara i kapitalna ulaganja veća od milijarde dolara te zapošljava nekoliko tisuća ljudi. Da to stavimo u odgovarajući kontekst, to nadmašuje brojke Agrokora i Ine zajedno. Usput rečeno, Ina je, naravno, jedan od ključnih temelja našeg segmenta istraživanja i proizvodnje nafte i plina. Ina ima bogatu tradiciju, opsežno iskustvo i vrlo talentiranu tehničku radnu snagu. Slično kao što imamo u mađarskom segmentu istraživanja i proizvodnje nafte i  plina. Ove dvije zemlje i dalje su glavni temelji našeg portfelja, unatoč tome što imamo i sve brže rastući inozemni portfelj. Prije godinu dana ušli smo u Sjeverno more, a nedavno smo kupili i koncesije za istraživanje u Norveškoj. Povrh toga, poslujemo u Paldstanu (80 km od granice s Afganistanom), gdje smo kao operater odgovorni za više od 80. 000 barela nafte proizvedenih dnevno, a poslujemo i u Rusiji, Kurdistanu, Omanu, Egiptu, Angoli, Kamerunu itd. Tu ne treba zaboraviti ni bogata Inina naftna polja u Siriji koja su, na žalost, zbog ratnih događanja izvan funkcije.  Mol je multinacionalna korporacija koja posluje u nekoliko zemalja”, rekao je Gašo.

“Vrlo je vidljivo, i to vrijedi za oba naša glavna poslovna segmenta: istraživanje i proizvodnju nafte i plina te rafinerije i maloprodaju dovmstream” U segmentu istraživanja i proizvodnje na četiri najviša rukovoditeljska položaja imenovana su dva Skota, Amerikanac i Hrvat! U segmentu “đownstreama” na najvišim su položajima Finac, Šveđanin i Englez. Tu su i mnogi drugi na ključnim položajima u našim funkcionalnim jedinicama, poput Nijemaca,  Hrvata, Austrijanaca i Amerikanaca. U našoj središnjici u Budimpešti 25 posto zaposlenika nisu mađarske nacionalnosti. Mislim da međukulturalna razmjena pospješuje konkurentnost te je Mol grupa sada uistinu međunarodna tvrtka. Ina je također zaposlila mnogo međunarodnih stručnjaka. To je apsolutno ključno ako se tvrtka želi natjecati na globalnoj razini, posebice u naftnoj industriji”, rekao je Gašo.

“Hrvati su vrlo uspješni unutar Mol grupe na svim razinama. Kao multinacionalna kompanija koja posluje u četrdeset zemalja od Pakistana do Kurdistana, Mol grupa pruža bezbroj prilika za postizanje rezultata na međunarodnoj razini. Suradnja između Hrvata i Mađara, Hrvata i zaposlenika drugih nacionalnosti, je izvrsna. Suradnja između kolega u Zagrebu i Budimpešti je izvrsna. U budućnosti bih se htio više osloniti na golemu akumuliranu stručnost koju je Ina stekla tijekom desetljeća bavljenja istraživanjem i proizvodnjom nafte i plina. Postoji mnogo tehničkih talenata te želimo osigurati da to znanje iskoristimo i izvan hrvatskih granica”, rekao je Gašo

“Na kraju 2009. Mol grupa ponudila mi je da se pridružim Ini i pomognem restrukturirati kompaniju kako bi bila efikasnija. Bio sam odgovoran za tisuće zaposlenika, od ljudskih resursa do nabave, od investicija do zaštite na radu i okoliša, podružnica itd. Puno izazova s kojima se Ina tada suočavala pretvorili smo u prilike za uspjeh. Radio sam to tri godine, a nakon što je Ina postala  zdravija i učinkovitija kompanija, prešao sam na drugo radno mjesto. Morate shvatiti da Ina tada nije bila učinkovita kompanija u skladu s međunarodnim standardima. Kako sam prethodnih pet godina proveo radeći sa svim velikim svjetskim igračima u sektoru nafte i plina, bio sam u izuzetno dobrom položaju da ocijenim što je najbolja međunarodna praksa. Tijekom tri godine koje sam proveo u Ini pokrenuli smo mnoge uspješne projekte, uključujući, primjerice, projekt OptINA, koji je rezultirao kontinuiranim poboljšanjima od više od 2, 2 milijarde kuna godišnje, čime je Ina postala očito i mjerljivo zdravija i konkurentnija. Štoviše, uspjeli smo gotovo udvostručiti Inin operativni novčani tok i znatno smanjiti njezinu zaduženost. Za to vrijeme naša konkurencija nije spavala te je na tržištu bilo mnogo pritisaka. Stoga ne samo da smo pratili najbolje međunarodne prakse, već smo se pobrinuli i da Ina bude sposobna suočiti se s rastućom konkurencijom”, zaključio je Gašo.

You may also like