Home Hrvatska Beljak neće u vladu HDZ-a

Beljak neće u vladu HDZ-a

by Agencije

Predsjednik HSS-a, Krešo Beljak, komentirao je situaciju nakon izbora, kao i koji su planovi njegove stranke. Na pitanje ima li ikakve šanse da netko iz HSS-a pretrči na stranu HDZ-a, Beljak je jasno odgovorio da nema nikakve šanse za to. “HSS je kompaktna stranka. Imamo pet zastupnika, a klub bi mogao biti nešto veći i bit ćemo konstruktivna opozicija”, rekao je Beljak, dodavši da su neki ljudi izrazili želju da im se pridruže u klubu zastupnika.

Komentirao je i predizbornu kampanju. “Mislim da je kampanja bila kulturna, pristojna, bez obzira što se događalo. Koristim priliku čestitati pobjednicima HDZ-u i Mostu, da se formira stabilna vlada koja će pogurati Hrvatsku naprijed”, rekao je Beljak, dodavši da je HSS ovoga puta dobio postotno više glasova te da je njegova stranka na ovim izborima dala veći doprinos, nego u koaliciji s HDZ-om.

Smatra da su birači Narodne koalicije i lijevi birači općenito – ostali kod kuće. “Stranačka je vojska odradila dio svog posla”, rekao je Beljak. Komentirajući retoriku Zorana Milanovića, rekao je da se ljudi, bez obzira na greške, nakon deset godina u politici zasite i žele nove ljude. “Plenković, koji je relativno novo lice, pobijedio je na izborima, što također nešto govori”, rekao je Beljak.

Dotaknuo se i odlaska Milanovića s mjesta predsjednika SDP-a. “Ne mogu biti objektivan. Meni je žao što on odlazi. Shvaćam tu odluku, ali mi je žao, jer Hrvatska nema političara takvog profila i netko tko dođe, morat će puno raditi da dođe na tu razinu. Očito je na neki način potrebno osvježenje i želim SDP-u sve najbolje”, poručio je Beljak.

Što se tiče lokalnih izbora, HSS neće forsirati bilo kakve koalicije, nego će lokalne organizacije samostalno donijeti odluku. Ukoliko se, pak, odluče na koaliranje, za očekivati je da će to biti s SDP-om, rekao je.

Kad je riječ o formiranju nove vlade, Beljak je rekao da je 90 posto sigurno da će ju činiti HDZ i Most. “Stabilnost ne ovisi o HDZ-u, nego o Mostu i njihovim politikama koje će nametati. Nadam se da će oni također promijeniti svoju retoriku i da će prestati s pokušajima destabiliziranja vlastite vlade”, poručio je Beljak.

Related Posts