Bechtel želi ulagati u obnovljivce u Srbiji

Zeleni vodik također

Bechtel zanimaju ulaganja u srpsku energetiku, posebice u obnovljive izvore, istaknuto je, među ostalim, tijekom jučerašnjeg sastanka potpredsjednice vlade Srbije i ministrice rudarstva i energetike Zorane Mihajlović s predstavnicima ove američke kompanije.

Ona je istaknula kako je za Srbiju bitno da i na energetskim projektima surađuje s jednom od najboljih svjetskih kompanija, napomenuvši kako je resorno ministarstvo pripremilo nove zakone jer želi stvoriti povoljno poslovno okruženje i otvoriti tržište za nova ulaganja.

Ovo je važna godina za energetiku, pripremamo nacionalni plan za energetiku i klimu, radit ćemo na dekarbonizaciji, a želimo povećati proizvodnju iz obnovljivih izvora te unaprijediti energetsku učinkovitost, pri čemu su dobrodošli Bechtelovo znanje, iskustvo i primjena novih tehnologija, napomenula je.

Predsjednik Bechtela za Zapadni Balkan Stuart Jones je rekao kako Srbija može i treba biti prva zemlja u okruženju koja će ulagati u nove tehnologije obnovljivih izvora, posebice u vjetroelektrane, sunčane elektrane, ali i u zeleni vodik, izvijestila je vlada Srbije.

You may also like

0 comments