Bayer želi klimatski neutralno poslovanje

Iskorak
Njemački kemijski i farmaceutski div Bayer u utorak je objavio da mu je cilj klimatski neutralno poslovanje do 2030. godine putem smanjenja ili kompenzacije svih emisija stakleničkih plinova koje generira.

Održivost će biti “sastavna komponenta naše aktivnosti i našeg dugoročnog gospodarskog uspjeha”, dodao je, istaknuvši kako će emisije, uz financijske ciljeve, ubuduće utjecati i na plaće i bonuse menadžera.

Kompanija sa sjedištem u njemačkom Leverkusenu planira korištenjem struje iz obnovljivih izvora i efikasnijim poslovnim procesima eliminirati oko četiri milijuna tona ugljičnog dioksida (CO2) koliko godišnje proizvede.

Ostatak emisija bit će anuliran hvatanjem ugljika koje povećava bioraznolikost, objavio je u priopćenju njemački gigant. Grupa dodaje da će u suradnji s dobavljačima i klijentima smanjiti emisije u cijelom nabavnom lancu, i ciljati njihovo smanjenje u logistici i ambalaži.

Povrh smanjenja emisija CO2, u Bayeru namjeravaju uložiti napore “kako bi se do 2030. emisije stakleničkih plinova po kilogramu proizvedenih usjeva na velikim poljoprivrednim tržištima i utjecaj pesticida na okoliš smanjili za 30 posto”.

Lani se preuzimanjem američkog diva industrije sjemenja i pesticida Monsanta za 63 milijardi dolara Bayer svrstao u red najvećim agrokemijskih kompanija.

Monsantov pesticid glifosat, aktivni sastojak proizvoda poput Roundupa, pod budnim je okom javnosti i kompaniji je ‘priskrbio’ približno 43.000 tužbi u SAD-u. Tužitelji tvrde da su zbog upotrebe tog pesticida oboljeli od karcinoma i drugih teških bolesti. Bayer se žalio na prvostupanjske presude kojima mu je naložena isplata golemih iznosa obeštećenja a paralelno sa zastupnicima tužitelja pregovara o nagodbi.

You may also like

0 comments