Home Hrvatska Bauer: Vrijeme je da pokažemo jesmo li antikomunisti

Bauer: Vrijeme je da pokažemo jesmo li antikomunisti

by Energypress.net

Povodom obljetnice smrti jugoslavenskog socijalističkog vlastodršca Josipa Broza, oglasio se stručnjak za odnose s javnošću i suvlasnik Grizli komunikacija Thomas Bauer. Njegov napis prenosimo u cijelosti: 

Danas je dan kada je krepao zlikovac Tito. Drukersko smeće koje je prvo Staljinu prodalo sve prijatelje, samo da se domogne te pozicije, tat i svinja koja je u životu imala nevjerojatne sreće da ga je na poziciji kvislinga prije njega prestigla ona talijanska kurva Pavelić, lik koji je imao sve njegove loše kvalitete, ali je još bio i glupa kukavica. Zbog te povijesne anomalije neki sebičnjaci ili politički potpuno nepismeni ljudi misle da je Tito bio good, good, što bi rekao Jurkotić/Orešković.

Danas je ujedno i dan kada HDZ ima šansu preuzeti predsjedanje Gradskom skupštinom. Nadam se da kad već toliko urlaju o antikomunizmu, neće propustiti priliku da predlože da se promjeni ime najljepšeg gradskog trga. Kao netko čiji preci u Zagrebu žive odavno, koji nisu okrvavili ruke niti kao crni, niti kao crveni, iskreno sam zgrožen činjenicom da se taj trg zove po liku koji je odgovoran za desetine tisuća mrtvih koji su likvidirani bez suđenja i 45 godina totalitarne diktature.

Ne interesiraju me apologije i priče o “socijalističkom raju na zemlji”, Zagreb nije Zenica da je imao ikakve realne koristi od planske privrede, ne interesiraju me romansirani prikazi 80-ih, one nisu samo Đoni i Zvečka, one su i Vlado Gotovac na robiji, ne interesiraju me nečiji privatni motivi u obliku dobivenog stana ili posla preko veze, sve što ste dobili nekom je prije toga manje ili više oteto, ne interesira me opravdavanje Tita Pavelićem, jedan zločin nikada ne opravdava drugi, osim na Kosovu, Afganistanu i dijelovima Indije, ne interesira me niti vaš “antifašizam” jer jedini antifašizam koji priznajem je onaj istinski koji umjesto farbanja crnih košulja u crvene zagovara demokraciju, slobodno tržište i vladavinu prava.

Tomislave Karamarko, imaš li muda biti antikomunist do kraja ili je sve to farba za naivce”, upitao se Bauer na svom Facebook profilu.

Related Posts