Home Ekonomija BAT je dovršio preuzimanje TDR-a

BAT je dovršio preuzimanje TDR-a

by Agencije

British American Tobacco (BAT) završio je preuzimanje Tvornice duhana Rovinj (TDR), izvijestila je u srijedu Adris grupa. Time je u cijelosti realiziran ugovor koji su 30. svibnja potpisali predsjednik Uprave TDR-a, ujedno i član Uprave Adris grupe, Mato Zadro i predstavnici BAT-a, navodi se u priopćenju.

Prema kupoprodajnom ugovoru, BAT je, uz TDR, preuzeo i tvrtke u sastavu Adrisove duhanske strateške poslovne jedinice – Istragrafiku, Hrvatske duhane, maloprodajne lance iNovine i Opresu te udio u Tisku. Transakcija je, nakon odbitka obveza TDR-a, iznosila 505 milijuna eura. Kako stoji u ugovoru, novi se vlasnik obvezao zadržati proizvodnju u Kanfanaru najmanje pet godina od trenutka preuzimanja, podsjećaju iz Adris grupe.

BAT je drugi svjetski proizvođač duhanskih proizvoda koji je prisutan na više od dvjesto svjetskih tržišta, a lider je na više od 60 tržišta. U svom portfelju ima više od dvjesto brendova, od čega je pet globalnih, kaže se u obavijesti. “Preuzimanjem TDR-a, BAT će osnažiti svoju prisutnost u ovom dijelu Europe. Tomu će zacijelo pridonijeti iskustvo i znanje TDR-ovih stručnjaka, regionalno prepoznatljivi TDR-ovi brendovi te jedna od tehnološki najsuvremenijih tvornica u regiji”, navode iz Adris grupe. Ta je kompanija putem Zagrebačke burze izvijestila i da Mato Zadro zaključno s današnjim danom prestaje biti član Uprave Adris grupe

Related Posts